Καθ’ οδόν νέα μέτρα: Ποια δημοφιλή νησιά είναι λίγο πριν από μίνι-lockdown

Date: 03/08/2021 Time: 12:11

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι επιχειρηματίες όλων των δημοφιλών, τουριστικών προορισμών, καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω του υψηλού ποσοστού κρουσμάτων, με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ή μίνι lockdown να είναι προ των πυλών…

Στο «κόκκινο» δημοφιλή νησιά 

Δεκάδες κρούσματα καταγράφονται καθημερινά στα τουριστικά μέρη της χώρας, με την κυβέρνηση να πραγματοποιεί συνεχώς συσκέψεις επί των συσκέψεων χωρίς να καταλήγει επί της ουσίας σε αποτελεσματικές λύσεις και μέτρα.

Μοναδικός σχεδιασμός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επιβολή αυστηρών μέτρων με τη συνοδεία βαρύτατων προστίμων, αλλά και τα… διήμερα λεγόμενα «άνοιξε-κλείσε» σε δημοφιλή νησιά (βλέπε Μύκονος) που μόνο οικονομική ζημιά επιφέρουν….

Αυτά τα νησιά είναι λίγο πριν το lockdown

  1. Πάρος
  2. Μύκονος
  3. Τήνος
  4. Ρέθυμνο Κρήτης
  5. Σαντορίνη
  6. Ίος
  7. Λευκάδα
  8. Ρόδος
  9. Χαλκιδική 

Χαρδαλιάς: «Δεν στοχοποιούμε νησιά, δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση»

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα τοπικά lockdown και είπε ότι κάθε περιοχή αξιολογείται για τα μέτρα που θα παρθούν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν έχει την διάθεση να στοχοποιήσει νησιά ή να μπει στον ρόλο του τιμωρού, αλλά όλα γίνονται για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού»…

«Η κυβέρνηση έχει πολλά εργαλεία για τα μέτρα που μπορεί να πάρει. Τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής διαφέρουν. Θα δείτε περιοχές όπως η Μύκονος, όπου το 46% των κρουσμάτων συνδέονται με εργασία στους χώρους του τουρισμού και αναψυχής. Υπάρχουν άλλες περιοχές που η διασπορά συνδέεται με εξωτερικές και κοινωνικές συναθροίσεις» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page