Τραμπ: Τα πρόστιμα που καταβλήθηκαν από την εκστρατεία Κλίντον δείχνουν διαφθορά

Date: 02/04/2022 Time: 12:37

Του Zachary Stieber

Τα πρόστιμα που κατέβαλε η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016 και η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC) δείχνουν διαφθορά, λέει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και το DNC συμφώνησαν να πληρώσουν συνολικά 113.000 δολάρια στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC), σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στις 30 Μαρτίου, αφού η Επιτροπή διαπίστωσε πιθανή αιτία ότι οι οντότητες είχαν παραβιάσει την ομοσπονδιακή νομοθεσία περιγράφοντας τις πληρωμές που τελικά πήγαν στην ερευνητική ομάδα Fusion GPS ως πληρωμές που πήγαιναν για νομικές υπηρεσίες και συμβουλές.

Η Fusion χρησιμοποίησε τα κεφάλαια, τα οποία διοχετεύθηκαν μέσω της δικηγορικής εταιρείας Perkins Coie, για να πληρώσει για τη σύνταξη ενός φακέλου γεμάτου με ανυπόστατους ισχυρισμούς που έλεγαν ότι ο Τραμπ και η προεκλογική του εκστρατεία είχαν δεσμούς με Ρώσους παράγοντες πριν από τις εκλογές του 2016.

Η Κλίντον ήταν η υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές, ενώ ο Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, κέρδισε την προεδρία.

Η επιχείρηση «έγινε για να δημιουργηθεί … μια φάρσα που χρηματοδοτήθηκε από το DNC και την εκστρατεία της Κλίντον», δήλωσε ο Τραμπ. «Αυτή η διαφθορά μόλις τώρα αρχίζει να αποκαλύπτεται, είναι αντιαμερικανική και δεν πρέπει να επιτραπεί ποτέ να συμβεί ξανά».

«Πού μπορώ να πάω για να πάρω πίσω τη φήμη μου;» πρόσθεσε.

Η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και το DNC δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Σύμφωνα με τις συμφωνίες συμβιβασμού που συνήψαν τα κόμματα με το FEC, δεν παραδέχθηκαν ότι ανέφεραν λανθασμένα τις δαπάνες που χρηματοδότησαν τη δημιουργία του φακέλου. Συμφώνησαν όμως, στο μέλλον, να τηρούν την ομοσπονδιακή νομοθεσία που επιβάλλει την αναφορά και την ακριβή περιγραφή του σκοπού των εκταμιεύσεων άνω των 200 δολαρίων ετησίως.

Επιπλέον, η εκλογική επιτροπή μπορεί, κατόπιν αιτήματος οποιουδήποτε υποβάλλει καταγγελία, να ελέγξει τη συμμόρφωση με τις συμφωνίες. Εάν η επιτροπή καταλήξει να πιστεύει ότι η συμφωνία έχει παραβιαστεί, μπορεί να προκαλέσει αστική αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο Τραμπ κατέθεσε πρόσφατα ομοσπονδιακή αγωγή κατά της Κλίντον, του DNC και άλλων που συνέβαλαν στη δημιουργία και τη διάδοση του φακέλου, όπως ο πρώην κυβερνητικός υπάλληλος Μπρους Οχρ και ο Γκλεν Σίμπσον, πρώην δημοσιογράφος της Wall Street Journal που συνίδρυσε τη Fusion.

Ο Νταν Μπάκερ, δικηγόρος που κατέθεσε τη μήνυση στην εκλογική επιτροπή κατά της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον και του DNC, δήλωσε στην Epoch Times ότι είναι η πρώτη φορά που η Κλίντον «έχει πραγματικά λογοδοτήσει για παραπτώματα», χαρακτηρίζοντας τα πρόστιμα «ένα μεγάλο βήμα για τη λογοδοσία».

Το ύψος των προστίμων συνδεόταν με το ποσό των χρημάτων που εκταμιεύτηκαν μέσω της Perkins Coie, δηλαδή λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει την υποβολή ψευδών δηλώσεων στην κυβέρνηση, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) θα ασκήσει δίωξη, αν και το DOJ έχει απαγγείλει κατηγορίες σε δικηγόρο που εκπροσωπούσε την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.

«Αυτό που έκαναν ήταν πολύ απλό – ήθελαν να πληρώσουν κάποιον για να κάνει κάποια κακά πράγματα και δεν ήθελαν να γνωρίζει κανείς ότι το έκαναν και έτσι, αντί να αποκαλύψουν την πληρωμή, όπως απαιτείται από το νόμο, την έκρυψαν και την ανέφεραν ως κάτι άλλο», δήλωσε ο Μπάκερ.

«Αυτό αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου. Και το Υπουργείο Δικαιοσύνης διώκει τακτικά άτομα και οργανισμούς για αυτήν ακριβώς την πράξη. Αλλά για τους Δημοκρατικούς, οι κανόνες είναι διαφορετικοί».

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page