Οργή Ρεπουμπλικανών με Twitter-gate: «Κανένα μονοπώλιο δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να διαλέγει ποιος θα μιλήσει»

Date: 16/10/2020 Time: 12:19

Ως «απολύτως κατακριτέο» χαρακτηρίζει ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ το ότι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαραν τη διάδοση ενός δημοσιεύματος που αφορούσε τον γιό του Τζο Μπάιντεν. 

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους αστυνόμευσης του λόγου σε αυτήν τη χώρα», δήλωσε ο ΜακΚόνελ, μιλώντας στο Μάριον του Κεντάκι.

«Δεν νομίζω ότι κανένα μονοπώλιο θα πρέπει να είναι σε θέση να διαλέγει και να επιλέγει ποιος θα μιλήσει», ανέφερε, εκφράζοντας στήριξη στις κινήσεις Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, που σκοπεύουν να κλητεύσουν τον επικεφαλής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ.

Νωρίτερα σήμερα το Twitter μπλόκαρε προσωρινά και τον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επειδή ανήρτησε ένα βίντεο για τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του Τζο Μπάιντεν, που όπως λέει παραβιάζει τους κανόνες χρήσης της πλατφόρμας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λίντσεϊ Γκράχαμ και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Τζος Χόουλι ανέφεραν ότι η Επιτροπή θα ψηφίσει για την κλήτευση στις 20 Οκτωβρίου και σχεδιάζει να καλέσει για ακρόαση τον Ντόρσεϊ την επόμενη Παρασκευή.

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares