Έρχεται αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τα σούπερ μάρκετ;

Date: 08/11/2021 Time: 18:48

Αποφασισμένη να ακολουθήσει τις ίδιες στρατηγικές στην αντιμετώπιση της πανδημίας φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση, η οποία αφού ήδη πήρε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους -και ουσιαστικά τους απέκλεισε από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εάν δεν έχουν rapid test ή πιστοποιητικό,- τώρα συζητά και εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται η είσοδός τους στα σούπερ μάρκετ!

Οικονόμου: «Πρόσθετα μέτρα στα σούπερ μάρκετ αν αυτό απαιτηθεί»

Τα αυξημένα κρούσματα, ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων αλλά και το «καμπανάκι» που χτυπά εδώ και μήνες στο ΕΣΥ, δεν αποτελούν προϋποθέσεις για την κυβέρνηση ώστε να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις που θα κάνουν τη διαφορά και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ιού.

Τα κυβερνητικά στελέχη δεν διστάζουν να εκφράζουν ευθέως στον κόσμο τις αντιδημοκρατικές πολιτικές που πρόκειται να ακολουθήσουν και οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση τόσο με τα ανθρώπινα δικαιώματα όσα και με τις ατομικές επιλογές.

«Είμαστε ανοιχτοί σε πρόσθετα νέα μέτρα και σε προσαρμογές στα σούπερ μάρκετ σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει ένα «lockdown σε ανεμβολίαστους», ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «όποια μέτρα χρειάστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν ληφθεί».

Ο ίδιος απέκλεισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζομένους της εστίασης, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα. «Είναι στην ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο των εργαζομένων της επιχείσησή τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε πως το σύστημα Υγείας δέχεται πίεση και πως η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη της κάθε περιοχής.

Ο… εκβιασμός έφερε 150.000 νέα ραντεβού!

Τόνισε πάντως πως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων υπάρχει μία προοδευτική αύξηση στον εμβολιασμό καθώς έχουν κλειστεί 149.000 καινούργια ραντεβού. Υπενθύμισε πως από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση.

«Οι απώλειες θα είναι λιγότερες αν πείσουμε περισσότερους να εμβολιαστούν και αν τηρούμαι τα μέτρα.Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ότι απαιτείται για το ΕΣΥ. Το σύστημα υγείας οργανώνεται έτσι για να αντέξει στην πίεση που δέχεται. Θα προχωρήσουμε και στην επίταξη των επιστημόνων αν αυτό κριθεί αναγκαίο», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page