Γι’ αυτό αγαπάμε Τραμπ! Φτωχότερος, μετά τα 4 χρόνια Προεδρίας του

Date: 11/04/2021 Time: 13:27

Το περιοδικό Forbes κυκλοφόρησε την τρέχουσα λίστα με τους πιο πλούσιους του κόσμου και ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται και πάλι στη λίστα. Ωστόσο, η καθαρή αξία του Προέδρου μειώθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Κανένας άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία ενδεχομένως, δεν έχει χάσει μεγάλος μέρος της καθαρής περιουσίας του για να υπηρετήσει τη χώρα του.

Γράφει ο Dan Alexander του Forbes

«Από τη στιγμή που εισήλθε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017 έως την αποχώρησή του πριν από λίγους μήνες, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά σχεδόν το ένα τρίτο, από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναφέρεται επίσης ότι η κατάταξη του προέδρου στους πλουσιότερους του κόσμου έπεσε 300 θέσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας του».

Bέβαια, για όλους εμάς που δεν τρέφουμε μίσος για τον Πρόεδρο Τραμπ, το γεγονός αυτό, τον καθιστά το πιο δοτικό και ανιδιοτελές άτομο στην παγκόσμια ιστορία, που έχασε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για να υπηρετήσει τη χώρα του.

Αλλά δυστυχώς, ο Alexander είναι ένας από τους πολλούς δημοσιογράφους που δίνουν κακό όνομα στο Forbes.  Αυτή η έκδοση ήταν κάποτε συντηρητική, αλλά έχει περάσει στη σκοτεινή πλευρά μαζί με τα μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Ο Alexander προσπαθεί να ισχυριστεί ότι η καθαρή αξία του Προέδρου μειώθηκε λόγω κακών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Alexander: Κάθε επενδυτής κάποια στιγμή έχει κλωτσήσει τον εαυτό του επειδή κράτησε ένα περιουσιακό στοιχείο για πολύ καιρό. Ίσως κανένας, ωστόσο, δεν έχει κάνει έναν τόσο μνημειώδη λανθασμένο υπολογισμό. Αρνούμενος να εκχωρήσει το χαρτοφυλάκιό του με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Τραμπ, μπλόκαρε την προεδρία του με ζητήματα ηθικής για χρόνια, ενώ έχασε επίσης την ευκαιρία να εξαργυρώσει την έκρηξη της αγοράς στην οποία συνέβαλε.

Τι πλήρη έλλειψη νοημοσύνης, λογικής και ιστορίας δείχνει ο Αλεξάντερ. Ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπορούσε να ρίξει τα χρήματά του στις αγορές. Αν το έκανε, θα επικρινόταν για κάθε κίνηση που έκανε για να στηρίξει την οικονομία μετά τα άθλια χρόνια του Ομπάμα και αρθρογράφοι των μέσων ενημέρωσης, όπως ο Alexander θα ισχυρίζονταν ότι έκανε φάουλ.

Ο Πρόεδρος παραιτήθηκε από το να κάνει οποιεσδήποτε συμφωνίες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του και παραιτήθηκε από τον ετήσιο μισθό του προέδρου όσο υπηρετούσε. Έκανε πολλά για να αποτρέψει ακόμη και την εντύπωση ατασθαλίας. Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης, εξακολουθούσαν να επινοούν ψέματα σχετικά με το ότι έβγαζε χρήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Σε αντίθεση με τον Ομπάμα, τον Μπάιντεν και τους Κλίντον, οι οποίοι έβγαλαν εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε δημόσια αξιώματα, ο Πρόεδρος Τραμπ έκανε τα πράγματα έντιμα. Έδωσε, αναμφισβήτητα, περισσότερα από οποιονδήποτε πολιτικό κατά τη διάρκεια της ζωής μας σε αυτή τη χώρα. Αλλά για εμμονικούς δημοσιογράφους σαν τον Νταν Αλεξάντερ, ούτε αυτό είναι αρκετό. Μάλλον, ο Πρόεδρος Τραμπ, τους χαλάει την πιάτσα. Τυχαίο, που οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι τον μισούν θανάσιμα;  

Follow us on Twitter
Join our Facebook page