Γεννηματά: Επιβεβαιώθηκε ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός της δεξιάς

Date: 25/10/2020 Time: 19:40

Του Χρήστου Μπόκα

Μομφή συνολικά κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και όχι κατά ενός υπουργού εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής σύμφωνα με την κυρία Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής εκτόξευσε πυρά και προς την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας «Την ώρα που το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο και ραγίζει η εικόνα που φιλοτεχνήθηκε για τον κ. Μητσοτάκη εμφανίζεται ο από μηχανής θεός. Ο κ. Τσίπρας! Που βγάζει τον πρωθυπουργό από το κάδρο των ευθυνών και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού

Επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός της δεξιάς και του πρωθυπουργού» ενώ πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε αυτοί που ασκούμε ουσιαστική αντιπολίτευση και καλύπτουμε το κενό που δεν μπορεί να καλύψει ο κ. Τσίπρας».

Για τα εθνικά θέματα είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό «Αφήνετε τον Ερντογάν να δημιουργεί τετελεσμένα εναντίον της χώρας μας. Η μυστική και φανερή διπλωματία σας κατάφερε και έφερε τον Ερντογάν μέσα από τα 12 ναυτικά μίλια». Εξίσου επικριτική ήταν και για το ζήτημα της πανδημίας καθώς επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για το δεύτερο κύμα καθώς όπως είπε έμειναν χωρίς μέτρα προστασίας τα ΜΜΜ, τα γηροκομεία και τα σχολεία. «Γνωρίζω ότι υπήρξαν εισηγήσεις ειδικών για να ληφθούν μέτρα νωρίτερα και δεν το κάνατε κύριε πρωθυπουργέ. Δεν προχωρήσατε σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού» σημείωσε.

Η κυρία Γεννηματά με αφορμή την Παγκόσμια μέρα για τον καρκίνο του μαστού υπενθύμισε ότι το 2016, εξήντα γυναίκες βουλευτές όλων των κομμάτων έστειλαν επιστολή στον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό προκειμένου να καλυφθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία η ψηφιακή μαστογραφία. Πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε το 2017.

Για τα ζητήματα της οικονομίας και για το πτωχευτικό νομοσχέδιο είπε:

«δημιουργείτε ερείπια. Έχετε στόχο να εξαφανίσετε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες κάτι που δεν πέτυχαν τα μνημόνια τα προηγούμενα χρόνια».

«Οδηγείτε σε μαζικούς πλειστηριασμούς. Δεν προστατεύετε την πρώτη κατοικία δεν δίνετε ευκαιρία σε συνεπείς επιχειρηματίες» είπε σε άλλο σημείο.

«Είμαστε στην αρχή μεγάλης πολιτικής και ιδεολογικής μάχης. Οσο και αν προσφέρει καρέκλες η ΝΔ το DNA δεν αλλάζει. Στρώνει το έδαφος για το ξεπούλημα του πλούτου και το στήσιμο του γαλάζιου πελατειακού κράτους. Η σημερινή ανασφάλεια που φωλιάζει σε κάθε σπίτι με δική σας ευθύνη είναι οι σπόροι της δικής σας αμφισβήτησης που ήδη έχει ξεκινήσει. Θα δώσουν καρπούς και θα έρθει η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία και οι νέοι» είπε κλείνοντας η κυρία Γεννηματά.

Πηγή: protothema.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page