“Ζητούσε φωτογραφίες για να μας περάσει στο μάθημα”

Date: 03/06/2021 Time: 19:15

Αναστολή καθηκόντων επιβλήθηκε στον καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε βάρος του οποίου έγιναν καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά σε φοιτήτριες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε δεκτό το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διεξαχθεί όταν αυτές οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Εδώ και εβδομάδες, ο φοιτητικός σύλλογος της σχολής είχε ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του καθηγητή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, ο καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά τις φοιτήτριες και τους έκανε ανήθικες προτάσεις λέγοντάς τους ότι αν ενδώσουν θα περάσουν τα μαθήματά τους. 

Την Τρίτη, μάλιστα, φοιτητές και φοιτήτριες πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή γράφοντας μηνύματα και κολλώντας τρικάκια στην πόρτα του. Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη μίλησαν η απόφοιτη Μαρία Γεωργακοπούλου και η φοιτήτρια του Τμήματος Ιωάννα Καρδούλια.

«Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Πρόκειται για καθηγητή του Τμήματος, ο οποίος ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, δηλαδή γυμνές. Ωστόσο οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια της ΕΔΕ δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις» ανέφερε η κα. Γεωργακοπούλου εξηγώντας ότι ορισμένες καταγγελίες αφορούν ακόμα και «αντιδεοντολογική συμπεριφορά, τόσο απέναντι σε φοιτητές -περιπτώσεις bullying- όσο και απέναντι σε καθηγητές». Τέλος υπογράμμισε πως «η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Πειθαρχικό». 

Σε ερώτηση για το πόσο καιρό συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, η απόφοιτη του Τμήματος απάντησε ότι «από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, υπάρχουν καταγγελίες που αυτά που περιγράφουν έγιναν μέχρι και πριν δέκα χρόνια», ενώ, όπως είπε, «η ΕΔΕ ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια, που υπήρξαν και οι έγγραφες καταγγελίες». 

Σύμφωνα με την κα. Καρδούλια, «στο πλαίσιο εργασίας έχει σχολιάσει ακόμα και το μπούστο φοιτήτριας», ενώ, όπως ανέφερε, «το να δώσει φοιτήτρια φωτογραφία τέτοιου περιεχομένου ήταν προαπαιτούμενο για να περάσει το μάθημα». «Στο πλαίσιο άσκησης ζήτησε από φοιτήτριες τέτοιες φωτογραφίες» συμπλήρωσε η κα. Γεωργακοπούλου.

Οι δύο κοπέλες είπαν «ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις φοιτήτριες που κατήγγειλαν τέτοια περιστατικά και σε όσους κατήγγειλαν περιστατικά bullying και σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και σε όσους -φοιτητές και καθηγητές- δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή».

image
image

Πηγή: zougla.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page