“Υψηλότερος από τον αναμενόμενο” αριθμός περιπτώσεων καρδιακών προβλημάτων σε εφήβους μετά τον εμβολιασμό για Covid

Date: 10/06/2021 Time: 11:34

Τον περασμένο μήνα αναφέρθηκε ότι τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών διερευνούσαν πιθανά καρδιακά προβλήματα σε νεαρούς ενήλικες και εφήβους μετά τον εμβολιασμό με το Covid-19.

Το CDC δήλωσε ότι τα “εμβόλια” mRNA που παράγονται από την Pfizer-BioNTech προκαλούν “ενδεχομένως” το πρόβλημα.

Ο FDA ενέκρινε τα εμβόλια γονιδιακής θεραπείας της Pfizer για παιδιά ηλικίας μόλις 12 ετών νωρίτερα αυτό το μήνα και τώρα υπάρχουν αναφορές για μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του καρδιακού μυός) σε εφήβους.

Οι αναφορές μυοκαρδίτιδας σε εφήβους είναι πιο συχνές στους άνδρες και συνήθως εμφανίζονται μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Οι σύμβουλοι εμβολιασμού του CDC λένε τώρα ότι υπάρχει ένας “υψηλότερος από το αναμενόμενο” αριθμός περιπτώσεων καρδιακών προβλημάτων σε νεαρούς ενήλικες μετά τον εμβολιασμό με Covid.

Φυσικά το CDC αντιδρά και λέει ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό με Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων “συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας”.

Το CNN ανέφερε:

Οι σύμβουλοι εμβολίων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ λένε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μιας καρδιακής πάθησης ήταν υψηλότερος από τον αναμενόμενο μεταξύ νέων ανθρώπων, κυρίως ανδρών, οι οποίοι έλαβαν πρόσφατα τις δεύτερες δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna Covid-19.

 Η δήλωση των συμβούλων, η οποία αναρτήθηκε την 1η Ιουνίου στον ιστότοπο του CDC, χτυπά μια διαφορετική νότα από τη δήλωσή τους περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, η οποία ανέφερε ότι τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας – φλεγμονής του καρδιακού μυός – δεν ήταν υψηλότερα μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων από ό,τι μεταξύ των ανεμβολίαστων ατόμων. 

Η έκθεση της 1ης Ιουνίου από μια ομάδα εργασίας της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Εμβολιασμού του CDC αναφέρει ότι εντός 30 ημερών από τη λήψη της δεύτερης δόσης είτε των εμβολίων Pfizer είτε του εμβολίου Moderna, “παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας από τον αναμενόμενο σε άτομα ηλικίας 16-24 ετών”.

Πηγή: TGP

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page