Ύποπτη σιωπή από τα ΜΜΕ. Αναφέρουν την Σουηδία, αλλά ποτέ την επιτυχία της Φλόριντα κατά του Covid. Πολιτικοί οι λόγοι;

Date: 29/10/2021 Time: 11:55

Του Jack Phillips

Η Φλόριντα αυτή την εβδομάδα βρέθηκε με το χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρόλο που δεν έχει καμία πολιτειακή εντολή μάσκας ή εμβολιασμού, δήλωσε το γραφείο του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις.

«Χωρίς υποχρεωτικότητα ή lockdowns, τα κρούσματα COVID-19 στη Φλόριντα έχουν μειωθεί κατά 90 τοις εκατό από τον Αύγουστο», ανέφερε ο ΝτεΣάντις σε ενημέρωση την Τετάρτη. «Εκτός από τα κρούσματα, οι νοσηλείες έχουν πέσει κατακόρυφα στην πολιτεία μας. Αυτό έχει επιτευχθεί με τη διάθεση μονοκλωνικών θεραπειών αντισωμάτων και εμβολίων ευρέως σε όλη την πολιτεία μας, προστατεύοντας παράλληλα τους πολίτες της Φλόριντας από την κυβερνητική εξαπάτηση».

Τα στοιχεία που παρείχε το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα δείχνουν ότι η πολιτεία έχει εννέα κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους -όσο και η Χαβάη- επειδή είναι η πολιτεία με το χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων. Τα εδάφη των ΗΠΑ, όπως οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι, το Πουέρτο Ρίκο, η Αμερικανική Σαμόα και οι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι είχαν χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων, ενώ ο μέσος όρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι 21 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Από τον Αύγουστο, σύμφωνα με το γραφείο του ΝτεΣάντις, τα κρούσματα COVID-19 στα παιδιά του σχολείου μειώθηκαν κατά περίπου 87 τοις εκατό, ενώ τα κρούσματα σε ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών μειώθηκαν κατά 93 τοις εκατό.

Φέτος, ο ΝτεΣάντις προσπάθησε να επιβάλει πρόστιμα σε επιχειρήσεις και ιδρύματα που επιβάλλουν εντολές εμβολιασμού κατά του COVID-19 και, μεταξύ άλλων οδηγιών, κινήθηκε επίσης για να εμποδίσει τα σχολεία να απαιτούν από τους μαθητές να φορούν μάσκες στις εγκαταστάσεις τους.

Ωστόσο, η στάση του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη κατά των εντολών εμβολιασμού και μασκών έχει προκαλέσει σημαντικές επικρίσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν και αξιωματούχων υγείας του Λευκού Οίκου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν τα κρούσματα COVID-19 αυξήθηκαν στη Φλόριντα, ο ΝτεΣάντις -και η προσέγγισή του απέναντι στην πανδημία- συχνά προσέλκυσαν αρνητικά πρωτοσέλιδα.

Αξιωματούχοι υγείας στην πολιτεία δήλωσαν ότι η Φλόριντα έχει τώρα μεταξύ των χαμηλότερων κρουσμάτων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα στοιχεία που παρείχε η πολιτεία τη Δευτέρα δείχνουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα.

Το νοσοκομείο Sunshine πλησίασε κάποτε τους 17.000 ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύτηκαν σε μια περίοδο. Τώρα, υπάρχουν λιγότεροι από 2.300, σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομείων της Φλόριντα.

«Είδαμε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα που είπε ότι περίπου το 80 τοις εκατό του πληθυσμού έχει κάποιο είδος αντισωμάτων που πλησιάζει την ανοσία της αγέλης, οπότε εκεί ακριβώς θέλαμε να φτάσουμε», δήλωσε ο Άλαν Χάρις, Διευθυντής Έκτακτης Ανάγκης της Κομητείας Σεμινόλ, στο Fox35 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Την Πέμπτη, ο ΝτεΣάντις και άλλοι ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, της NASA, του Διοικητή της NASA Μπιλ Νέλσον και αρκετών εντός του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου και του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την εντολή υποχρεωτικότητας για εργαζόμενους και εργολάβους, η οποία ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο τον προηγούμενο μήνα.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η NASA και άλλες υπηρεσίες «που συχνά [συνάπτουν] συμβάσεις με τη Φλόριντα, έχουν τρέχουσες συμβατικές σχέσεις με τη Φλόριντα και θα συνεχίσουν να επιδιώκουν να επιβάλουν τις παράνομες απαιτήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν στη Φλόριντα».

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page