Υποκρισία! «Ήρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.»

Date: 17/11/2022 Time: 20:08

Του Φαήλου Κρανιδιώτη*

Άλλη μία φορά θα μας τα κάνει τσουρέκια η «Ηρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.», με προεξάρχουσα τη γενιά που κατέστρεψε την Ελλάδα, τη χρεοκόπησε, τη διέλυσε ηθικά, έκανε συνταγματική εκτροπή της Παιδείας από τις επιταγές του άρθρου 16, αναθρέφοντας πλέον γενίτσαρους, και φυσικά, πάνω από όλα, τα κονόμησε πηγαίνοντας με την ίδια επιταγή στο ταμείο επί δεκαετίες.

Η συντριπτική πλειοψηφία, ψευτοαντιστασιακοί. Αυτό που μου είχε πει ο φίλος μου Ανδρέας Λεντάκης: «Φαήλο μου, αν είχαν κάνει αντίσταση οι μισοί από τους μισούς που το ισχυρίζονται, η Χούντα (σημ.: ισπανική λέξη που σημαίνει στρατιωτικό συμβούλιο) δεν θα είχε αντέξει ούτε επτά ημέρες, όχι επτά χρόνια».

Νεκροί υπήρξαν, το ότι ήταν εκτός του Πολυτεχνείου μικρή σημασία έχει. Το Πολυτεχνείο πάντως ΔΕΝ έριξε τη δικτατορία, αντιθέτως ματαίωσε την πολιτικοποίηση του καθεστώτος και τις εκλογές που θα τελούσε η κυβέρνηση Μαρκεζίνη τον Φεβρουάριο του 1974 και έφερε το κίνημα της 25ης Νοεμβρίου 1973 και τη δεύτερη, σκληρότερη δικτατορία του Δημήτριου Ιωαννίδη.

Τη δικτατορία την έριξε η προδοσία της Κύπρου από τον τυχοδιωκτισμό του δικτάτορα, που νομίζοντας πως θα κάνει την Ενωση έδωσε την αφορμή στον Αττίλα και μετά οι πολεμιστές της Κύπρου εγκαταλείφθηκαν, τόσο στον Αττίλα Ι από τη δικτατορική κυβέρνηση όσο και στον Αττίλα ΙΙ από τη μεταπολιτευτική κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Ντροπή που δεν ντουφεκίστηκε όλη η στρατιωτική ηγεσία των καθαρμάτων που, αντί να πολεμήσουν, αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγές και πολιτεύονταν, αποστρατεύθηκαν και ατίμασαν την στολή τους.

ΤΟ ΚΚΕ στην αρχή καταδίκασε τις κινητοποιήσεις, στο περίφημο φύλλο της Πανσπουδαστικής κατήγγειλε τους φοιτητές ως «προβοκάτορες», αλλά μόλις είδε τη μεγάλη συμμετοχή, κατά τη συνήθη τακτική της κόμματος-μήτρας της παρακμής και του μηδενισμού, έστειλε τους δικούς του για να καπελώσουν τις κινητοποιήσεις, που είχαν ξεκινήσει από τα γεγονότα της Νομικής αρχικά με φοιτητικά αιτήματα, μεταξύ των οποίων να γίνουν φοιτητικές εκλογές, αφού οι διοικήσεις των φοιτητικών συλλόγων ήταν τότε διορισμένες από το καθεστώς. Εάν δείτε δε ποιες εμβληματικές φιγούρες σήμερα, ακόμη και της άκρας Αριστεράς, μερικοί αποβιώσαντες, ήταν διορισμένοι από τη δικτατορία του Παπαδόπουλου και μάλιστα συμμετείχαν στις θερινές φιλοδικτατορικές εξορμήσεις των φοιτητών, όπου βοηθούσαν π.χ. σε αγροτικές εργασίες και ταυτόχρονα έκαναν Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση στα καφενεία με πύρινες ομιλίες στους χωρικούς, θα σας πέσουν τα μαλλιά!

Αυτό ήταν ιδέα του Γεωργαλά, ο οποίος, ως βετεράνος της κομμουνιστικής δράσης και προπαγάνδας που αυτομόλησε επανελθών μέσω Αιγύπτου, αν θυμάμαι καλά, στις εθνικές αγκάλες, εμπνεύστηκε από τις μεθόδους κομμουνιστικών καθεστώτων την οργάνωση και τη δράση των φιλοδικτατορικών διοικήσεων των φοιτητικών συλλόγων. Εξέδιδε δε το υπουργείο του και έναν τόμο κάθε χρόνο, όπου περιλαμβάνονταν οι θερινές δράσεις.

Πρόεδρος π.χ. του φοιτητικού συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ είχε διοριστεί μετέπειτα πασίγνωστος εμβληματικός βάρδος των Εξαρχείων, με αντιπρόεδρο επίσης πασίγνωστη τραγουδίστρια, απόμαχο πλέον, που ήθελε εσχάτως ένοπλους αγώνες. Νεαρά δε φοιτήτρια της Νομικής, που τότε συμμετείχε στις θερινές δράσεις σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου και έβγαζε λόγους στους χωρικούς υπέρ της 21ης Απριλίου, μετέπειτα διέπρεψε στον ακροαριστερό χώρο. Καλός συνάδελφος έχει έναν από αυτούς τους τόμους και μείνετε ενεοί από την ανθρώπινη υποκρισία. Δεν μιλάμε για σκελετούς στην ντουλάπα. Μιλάμε για τυμπανιαία αριστερά πτώματα σε δημόσια θέα. Ενίοτε ανασηκώνονται και κουνάνε το δάχτυλο.

Στο αδικαίωτο αίμα του Κυπριακού Ελληνισμού χρωστάμε την πτώση της Δικτατορίας και όχι π.χ. στην κυρία που μετά έπινε καμπανίτην οίνον με τον Αλβέρτο στο Μονακό. Είναι προσβολή στη μνήμη των πεσόντων πολεμιστών και αμάχων, στον πόνο των προσφύγων και των συγγενών των αγνοουμένων να επιτρέπουμε την επιβολή ενός χυδαίου ψεύδους.

Εντάξει, τα κονομήσατε, κυβερνήσατε, γεράσατε, κάνατε τούμπες, σπαγγάτο και βαρελάκια, κρεμάσατε κάθε ξένη και ντόπια φούντα στα σκουριασμένα σπαθάκια σας, πηγαίντε τώρα στον κουβά της Ιστορίας μαζί με τους χυδαίους επιγόνους σας και ας καταγράψουμε επιτέλους και διδάξουμε την αλήθεια, διότι ο κατασκευασμένος μύθος σας αδικεί και τους λίγους που πραγματικά αντιστάθηκαν, όπως ο αείμνηστος Ανδρέας Λεντάκης, ο Σπύρος Μουστακλής κ.ά.

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ www.neadexia.gr

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page