«Βράζει» η χώρα: Χιλιάδες κόσμου σε πανεργατικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (video)

Date: 05/11/2021 Time: 10:48

Με μαζική συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας και φύλου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το συλλαλητήριο των συνδικάτων και των εργατικών κέντρων στην πλατεία Συντάγματος.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία είναι κλειστοί από τις 6 το απόγευμα, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι αντιδρούν στο νέο πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ψηλά στις διεκδικήσεις βρίσκονται επίσης η λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και η προστασία της κοινωνίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα, σε άλλο σχηματισμό, φοιτητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ποιότητα των σπουδών τους.

diadilosi2

«Πάνω από 400 οργανώσεις συμμετέχουν στην αποψινή συγκέντρωση, όπου όλοι εδώ κλιμακώνουμε τις δράσεις μας για να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποιός έδωσε, φυσικά, το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων στη Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν τις 20:30 ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας, με φοιτητές, εργαζόμενους, υγειονομικούς και μέλη συνδικάτων και σωματείων να έχουν συγκεντρωθεί από το απόγευμα μπροστά στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μέτρα για την προστασία της υγείας.

diadilosi salonika4
diadilosi salonika3
diadilosi salonika2
diadilosi salonika

«Τα κέρδη τους οι νεκροί μας», «Καμία αύξηση και διακοπή ρεύματος», «Όχι στην εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ», ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των διαδηλωτών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διάφορες ομιλίες εκπροσώπων των διαδηλωτών.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page