«Βόμβα» από το Πεντάγωνο: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε όσα έγιναν στη Μπούκα»

Date: 05/04/2022 Time: 20:51

Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις ουκρανικές θηριωδίες από ρωσικές δυνάμεις εναντίον αμάχων στην πόλη Μπούκα, ξεκαθάρισε ανώτατος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Βλέπουμε τις ίδιες εικόνες με εσάς. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αντικρούσουμε τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας για αυτές τις φρικαλεότητες οι οποίες σαφώς προκαλούν ανησυχία», είπε ο αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Το Πεντάγωνο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει όσα έγιναν, αλλά δεν έχουμε λόγο να αντικρούσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι από πλευράς της η ρωσική πλευρά έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη δολοφονία αμάχων στην πόλη και κάνει λόγο για προβοκάτσια. Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, «τις προάλλες μία άλλη ψεύτικη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπούκα στην περιοχή του Κιέβου αφότου οι Ρώσοι στρατιώτες εγκατέλειψαν την περιοχή, σύμφωνα με τα σχέδια και τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν. Μια ψεύτικη επίθεση οργανώθηκε εκεί λίγες μέρες αργότερα και διακινείται σε όλα τα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Ουκρανούς εκπροσώπους και τους δυτικούς προστάτες τους».

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page