Βασανίζουν και σκοτώνουν τις Παλαιστίνιες στη Συρία

Εάν οι παρακάτω απάνθρωπες πράξεις είχαν συμβεί από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας, θα είχε ξεσηκωθεί ο μισός πλανήτης εναντίον του Εβραϊκού Κράτους. Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης θα αφιέρωναν εκατοντάδες ώρες από το πρόγραμμά τους, για να δείξουν την «αγριότητα» του Ισραηλινού Κράτους. Τώρα, που τέτοιου είδους φρικτά εγκλήματα διαπράττονται από Μουσουλμανικό κράτος, επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή… Για εμάς, η ανθρώπινη ζωή, έχει σημασία και δεν πρόκειται να αποκρύψουμε την αλήθεια για τα γεγονότα και να μην στηλιτεύσουμε την μεροληψία του διεθνούς και εγχώριου Τύπου κατά του Κράτους του Ισραήλ. 

Σε μυστικές φυλακές της Συρίας κρατούνται 110 Παλαιστίνιες γυναίκες, και βασανίζονται καθημερινά από το Συριακό καθεστώς, το οποίο έχει οδηγήσει αρκετές στο θάνατο, εξαιτίας της αγριότητας των βασανιστηρίων. 

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Ομάδα δράσης για τους Παλαιστινίους της Συρίας (Action Group for Palestinians of Syria), με έδρα το Λονδίνο αποκάλυψε, ότι εκτός από τις 486 Παλαιστίνιες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου της Συρίας, άλλες 110 έχουν τεθεί υπό μυστικό περιορισμό από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και τουλάχιστον 34 βασανίστηκαν μέχρι θανάτου μέσα στη φυλακή.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αριθμός των νεκρών γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού συστηματικά το Συριακό καθεστώς δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των συλληφθέντων γυναικών και δε δηλώνει τις υποθέσεις θανάτων. Το ίδιο, όμως, κάνουν και οι συγγενείς των γυναικών που έχουν πέσει θύματα του Συριακού καθεστώτος, επειδή φοβούνται, ότι αν αποκαλύψουν τα ονόματα των γυναικών που έχουν συλληφθεί ή θανατωθεί, ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα προχωρήσει σε αντίποινα. 

Η οργάνωση αποκαλύπτει τις αναφορές πρώην κρατουμένων γυναικών στις φυλακές της Συρίας, οι οποίες κάνουν λόγο για καθημερινά σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, άγριους ξυλοδαρμούς με σιδερένιες ράβδους, ηλεκτροσόκ και σεξουαλική κακοποίηση. 

Οι τακτικές που χρησιμοποιεί το καθεστώς Άσαντ είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό, ενώ οι φρικαλεότητες μέσα στις Συριακές φυλακές, έχουν καταγραφεί από πολλές οργανώσεις, μέσω αναφορών πρώην κρατουμένων. Σύμφωνα μάλιστα με την οργάνωση AGPS, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί στη Συρία 4.013 Παλαιστίνιοι. 

The Flag Report

Share to...