Τραμπ προς Ζάκερμπεργκ: Την επόμενη φορά που θα είμαι πρόεδρος δε θα υπάρξουν άλλα φιλικά δείπνα

Date: 06/06/2021 Time: 13:24

Του Βασίλειου Κάτσενου

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε και πάλι μια πιθανή υποψηφιότητά του για την προεδρία, ενώ απάντησε στην διετή απαγόρευσή του από το Facebook την Παρασκευή, λέγοντας ότι δεν θα καλέσει τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάρκ Ζούκεμπεργκ για δείπνο την επόμενη φορά που θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο.

Μετά την ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Facebook για τις διεθνείς υποθέσεις Νικ Κλεγκ την Παρασκευή, που αποσύρει τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο από την πλατφόρμα για δύο χρόνια από τις 7 Ιανουαρίου 2021, ο Τραμπ απάντησε λέγοντας ότι δεν θα υπάρχουν πια φιλικά δείπνα με τον επικεφαλής του Facebook.

«Την επόμενη φορά που θα είμαι στον Λευκό Οίκο, δε θα υπάρξουν άλλα δείπνα, κατόπιν αιτήματος του Μαρκ Ζούκεμπεργκ και της συζύγου του», δήλωσε ο Τραμπ στην ανακοίνωση. «Θα έχει να κάνει μόνο με δουλειές!» Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος φιλοξένησε τον Ζούκεμπεργκ στον Λευκό Οίκο δύο φορές μέσα στο 2019.

Αφότου το Facebook επέκτεινε την απαγόρευση, ο Τραμπ έκανε μια έντονα διατυπωμένη δήλωση, αναφέροντας ότι η απαγόρευση ήταν προσβολή στους δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν στις «νοθευμένες προεδρικές εκλογές», προσθέτοντας ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να ξεφύγει από αυτού του είδους την λογοκρισία και την αποσιώπηση».

«Τελικά, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να αντέξει αυτήν την κατάχρηση», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Οι παρατηρήσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δημιουργούν μια ευρύτερη απογοήτευση στους δεξιούς που θέλουν τις κυρίαρχες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να καταπιέζουν τις συντηρητικές φωνές.

Ο συνταγματικός δικηγόρος Κρεγκ Πάρσαλ δήλωσε στην Epoch Times τον Μάϊο πως η ενότητα 230 (Section 230) του Νόμου περί Αξιοπρέπειας της Επικοινωνίας – η οποία προστατεύει τα κοινωνικά μέσα καθώς και άλλες εταιρείες από αγωγές που σχετίζονται με το περιεχόμενο – βοήθησε μια χούφτα εταιρειών Big Tech, να ανέλθουν σε ισχύ.

«Αυτή η νομοθεσία ήταν για να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό. Αυτό που έχει γίνει είναι να αναπτυχθούν μια σειρά από γίγαντες – θα έλεγα ότι είναι το Facebook, η Google, το Twitter, η Apple και η Amazon – πέντε εταιρείες που βασικά κυριαρχούν από άποψη ψηφιακών πληροφοριών, απόψεων, πολιτικής, θρησκείας, πολιτισμού, τεχνών και ψυχαγωγίας», δήλωσε ο Πάρσαλ στο πρόγραμμα Crossroads της EpochTV.

Ο Πάρσαλ χαρακτήρισε αυτές τις εταιρείες ως «μονοπώλια στη ροή των πληροφοριών, που είναι απαραίτητη για μια συνταγματική δημοκρατία», και χαρακτήρισε την κυριαρχία τους στην αγορά ως ένα «κρίσιμο ζήτημα».

«Αν είχαμε χιλιάδες πλατφόρμες τύπου Facebook, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα», είπε ο Πάρσαλ. «Επειδή αν 10 από αυτές αποφάσιζαν ότι δεν πρόκειται να κρατήσουν το άρθρο της New York Post κατά τη διάρκεια των εκλογών που είχε επιπτώσεις στον Τζο Μπάιντεν εξαιτίας του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του, δεν θα ήταν ο περιορισμός της ελεύθερης ροής της διαφορετικότητας των απόψεων», όπως είπε. Η αναφορά του έχει να κάνει με την λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα άρθρα που αναφέρουν το περιεχόμενο ενός φορητού υπολογιστή, που φέρεται να ανήκει στον Χάντερ Μπάιντεν τις παραμονές των προεδρικών εκλογών του 2020.

«Ωστόσο, όταν έχεις μόνο πέντε εταιρείες που κυριαρχούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία του ψηφιακού τοπίου σε όλα αυτά τα ζητήματα, τότε έχεις αντιμονοπωλιακό πρόβλημα, κυριαρχικά ζητήματα και έχεις μια καταστολή, όπως το Ανώτατο Δικαστήριο είπε, εξίσου επικίνδυνη σαν η ίδια η κυβέρνηση ήταν αυτή που το έκανε», αναφέρει ο Πάρσαλ.

Η οπτική που θέλει τους γίγαντες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να είναι ενάντια των συντηρητικών, ώθησε ορισμένους Ρεπουμπλικάνους να απαιτήσουν ισχυρότερη νομοθεσία για την διάλυση της κυριαρχίας των εταιριών Big Tech.

Ο Joshua Philipp και ο Zachary Stieber συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του άρθρου.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page