Τραμπ: Ο Μπάιντεν «καταστρέφει» τη χώρα μας με «αποτυχημένη συνοριακή πολιτική»

Date: 03/06/2021 Time: 11:54

Της Isabel Van Brugen

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Σάββατο τον Τζο Μπάιντεν για «καταστροφή» των Ηνωμένων Πολιτειών με την «αποτυχημένη συνοριακή πολιτική» της διοίκησής του, σε μια συνέντευξη πολλών θεμάτων στην οποία επίσης επέκρινε τον πρόεδρο για τον χειρισμό του σε θέματα στην Μέση Ανατολή και Κίνα.

«Αν δεν έκανε τίποτα, θα είχαμε τώρα τα ισχυρότερα σύνορα στην ιστορία», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη στον Ντικ Μόρρις του Newsmax, στην εκπομπή «Dick Morris Democracy». «Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν τίποτα.»

Από την ανάληψη του αξιώματος στις 20 Ιαν., ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει αναιρέσει έναν αριθμό των συνοριακών κανονισμών του προκατόχου του.

Ρεπουμπλικανοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η εντεινόμενη κρίση είναι ένα αποτέλεσμα της απόφασης του Μπάιντεν να ακυρώσει αρκετούς συνοριακούς κανονισμούς της περιόδου Τραμπ που είχαν βοηθήσει στην μείωση της ροής παράνομων διασχίσεων συνόρων. Αυτοί περιλαμβάνουν το θεμελιώδες Πρωτόκολλο Προστασίας Μεταναστών του προκατόχου του, που τερμάτισε την προβληματική πρακτική «σύλληψης και άφεσης», περιορίζοντας σημαντικά τον αριθμό παράνομων μεταναστών στα νότια σύνορα το 2019.

Σε μια επιστροφή σε κανονισμούς της περιόδου Ομπάμα, η διοίκηση Μπάιντεν αφήνει και πάλι ελεύθερους ασυνόδευτους ανηλίκους παράνομους μετανάστες στην χώρα. Βουλευτές υποστηρίζουν ότι η πράξη του Μπάιντεν έστειλε ένα σήμα σε εν δυνάμει μετανάστες να ταξιδέψουν και πάλι προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διοίκηση Μπάιντεν, εν τω μεταξύ, προσπάθησε να κατηγορήσει την προηγούμενη διοίκηση, με τον υπουργό Εγχώριας Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας να λέει πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε «διαλύσει τον με τάξη, ανθρώπινο, και αποδοτικό τρόπο που επέτρεπε σε παιδιά να υποβάλλουν τα αιτήματά τους υπό Αμερικανικό νόμο στις χώρες τους.»

«Τα είχα όλα επιλύσει με τις άλλες χώρες, είτε ήταν η Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, ή Μεξικό», είπε ο Τραμπ το Σάββατο. «Και ακόμα και το Μεξικό, [να] μένουν στο Μεξικό, και δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην χώρα μας. Και το τερμάτισε αυτό. Είναι απλώς τρελό αυτό που έκαναν.»

Ο Τραμπ επίσης ισχυρίστηκε στην συνέντευξή του στο Newsmax ότι οι χώρες του Βορείου Τριγώνου «ανοίγουν τις φυλακές τους».

«Οι κρατούμενοί τους έρχονται σε εμάς, οι δολοφόνοι τους, οι ναρκομανείς τους, και οι έμποροι ναρκωτικών, παρεμπιπτόντως. Και οι διακινητές ανθρώπων εισέρχονται. Και τους δεχόμαστε, επειδή [η διοίκηση αυτή] έχουν ανοίξει τα σύνορα», είπε ο Τραμπ. «Η ερώτηση είναι, το κάνουν από ανικανότητα, το οποίο πιστεύω, ή το κάνουν επειδή πραγματικά πιστεύουν ότι τα ανοιχτά σύνορα είναι κάτι καλό για αυτήν την χώρα; Αλλά δεν είναι.»

Πρόσθεσε: «Δε θα έχουμε χώρα. Καταστρέφουν τη χώρα μας.»

Σύμφωνα με δεδομένα της αμερικανικής υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (ΤΠΣ) που δημοσιεύθηκαν στις 11 Μαΐου, συλλήψεις και κρατήσεις στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού έφτασαν σε νέο πρωτοφανές μέγιστο τον προηγούμενο μήνα.

Συλλήψεις και κρατήσεις σε σύνδεση με μετανάστευση στα νότια σύνορα τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν κατά 3 τοις εκατό από τον Μάρτιο, σε 178.622 – το μέγιστο σύνολο μήνα σε 20 χρόνια, δείχνουν τα δεδομένα της υπηρεσίας ΤΠΣ.

Οι αριθμοί του τελευταίου μήνα, ωστόσο, σημείωσαν τον πρώτο μήνα από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε το αξίωμα που η ΤΠΣ δεν κατέγραψε μια μεγάλη αύξηση από μήνα σε μήνα στους αριθμούς συνοριακών συλλήψεων και κρατήσεων, παρά το ότι έφτασαν σε μέγιστο σημείο.

Ενώ η διοίκηση Μπάιντεν έχει αποκαλέσει την πρωτοφανή αύξηση σε αριθμούς μια «πρόκληση», ούτε ο πρόεδρος ούτε η αντιπρόεδρος έχουν επισκεφθεί τα σύνορα.

Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Σάκι είπε στις 4 Μαΐου: «Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, η διοίκησή μας αμέσως ανέλαβε δράση για να αντιμετωπίσει την μαζική εισροή μεταναστών στα σύνορα – κάτι που είχε αρχίσει κατά και είχε επιδεινωθεί από τη διοίκηση Τραμπ.»

Ο πρώην πρόεδρος επίσης ανέφερε την βία μεταξύ Χαμάς – μιας χαρακτηρισμένης ως τρομοκρατικής οργάνωσης από το 1997 – και του Ισραήλ αυτόν τον μήνα, λέγοντας «αυτό που έγινε στο Ισραήλ είναι μία από τις μεγάλες αδικίες.»

«Αν κοιτάξετε πίσω 10 ή 12 χρόνια πριν, το Ισραήλ ήταν πολύ προστατευμένο από το Κογκρέσο. Το Κογκρέσο αγαπούσε το Ισραήλ. Τώρα, ειδικά αν κοιτάξετε στην Βουλή, η Βουλή δεν θέλει το Ισραήλ. Η βουλή προστατεύει οτιδήποτε άλλο εκτός του Ισραήλ», είπε ο Τραμπ.

Μέλη της προοδευτικής ομάδας που έγινε γνωστή με το όνομα «Squad» – οι βουλευτές Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές (Δ-ΝΥ), Ιλχάν Ομάρ (Δ-Μινν.), Αγιάννα Πρέσσλυ (Δ-Μασσ.), και Ρασίντα Τλάιμπ (Δ-Μισ.) – βρέθηκαν υπό έντονη πίεση τις πρόσφατες μέρες για τα αμφιλεγόμενα αντι-ισραηλινά τους σχόλια στο Twitter καθώς η βία εντεινόταν, πριν από μια συνθήκη εκεχειρίας που τελικά επιτεύχθη στις 20 Μαΐου. Η βία των 11 ημερών άρχισε όταν η Χαμάς εκτόξευσε πυραύλους στο Ισραήλ λόγω μιας δικαστικής υπόθεσης έξωσης αρκετών οικογενειών Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ που προκάλεσε εξεγέρσεις.

«Αυτό που έγινε στην Βουλή με την ΑΟΚ και Ομάρ και όλους αυτούς και την Πελόσι, δεν στηρίζουν το Ισραήλ, και όμως η εβραϊκή ψήφος πηγαίνει στους Δημοκράτες», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος και τα μέλη της «Squad» δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα σχολιασμού από την Epoch Times.

Η Janita Kan συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page