Τουρκικός βοριούχος νανοθερμίτης στα Τέμπη; 350 νεκροί, κατάρρευση της χώρας και Τουρκική εισβολή;

Date: 16/03/2023 Time: 20:27

Εμείς, θα επιμείνουμε στο ενδεχόμενο να έχει χρησιμοποιηθεί νανοθερμίτης και μάλιστα, Βοριούχος, Τουρκικής προέλευσης και έχουμε πολλούς λόγους για να το κάνουμε αυτό. Κάνενα άλλο υλικό δεν μπορεί να παράξει την έκρηξη και τέτοιου βαθμού καύση των υλικών και των σωμάτων στα τρένα. Από την πρώτη μέρα μιλήσαμε για «Αλ Κάιντα» και Ισλαμικές μυστικές υπηρεσίες.

Το reportaz του in,gr σήμερα, αναφέρει πως:

Όσο οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη είναι σε εξέλιξη, μυστήριο εξακολουθεί να πλανάται γύρω από τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση των τρένων και τι μπορεί να την προκάλεσε.

Ο μηχανολόγος, Κώστας Λακαφώσης, εξετάζει τι συνέβη με τα υγρά στα τρένα που μπορεί να οδήγησαν στην έκρηξη. Κάνει, δηλαδή, δοκιμή σε υγρά ώστε να διαπιστώσει τι μπορεί να προκάλεσε την ανάφλεξη.

«Καπνός, φωτιά και μυρωδιές που δεν περιγράφονται»  – Συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη

«Καθόμουν στη μέση του βαγονιού και προς τα πίσω. Την στιγμή του ατυχήματος, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, εκτινάχθηκα περίπου στα 2 – 3 μέτρα μπροστά και αριστερά. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε ότι έσπασαν όλα τα τζάμια της αριστερής μεριάς του βαγονιού, προς τα μέσα, μαζί με ένα ωστικό κύμα» περιγράφει επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας, στην εκπομπή «LIVE NEWS».

«Από εκεί και μετά η κατάσταση ήταν απελπιστική, καπνός και φωτιά και μυρωδιές που δεν περιγράφονται. Πανικός, φωνές, τσιρίδες. Τη φωτιά την είδα σε πρώτη φάση δεξιά μου, στις μηχανές. Μετά από ένα 20λεπτο που βγήκαμε από το βαγόνι, καιγόταν ο τόπος όλος, ήταν σαν να έχει γίνει αεροπορικό δυστύχημα, σαν να έχει πέσει βόμβα» συγκλονίζει.

Το βόριο, είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται για να αυξήσει την απόδοση του θερμίτη και έχει στρατιωτικές εφαρμογές.

Το site borates.today στις 9 Δεκεμβρίου 2022, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Τουρκία: Ενεργοποιώντας το μέλλον με βόριο».

Το άλμα των εξαγωγών βορίου της Τουρκίας οφείλεται στις διάφορες εφαρμογές του στις βιομηχανίες άμυνας, αεροδιαστημικής και καθαρής ενέργειας. Οι ενώσεις βορίου έχουν μια σειρά από χρήσεις, από το να κάνουν τα υλικά πιο ανθεκτικά στη θερμότητα έως την ενίσχυση των υαλοπινάκων.

Στην αμυντική βιομηχανία, το βόριο κατασκευάζει θωράκιση για άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα που μπορούν να αντέξουν εκρήξεις υψηλής έντασης. Στην αεροδιαστημική βιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία, οι ενώσεις βορίου χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία καυσίμων για πυραύλους και άλλες μορφές μεταφοράς.

Το βόριο αποκτά επίσης, ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, καθώς είναι μη τοξικό και εξαιρετικά αξιόπιστο, γεγονός που αυξάνει την αποδοτικότητα των διαφόρων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι χρήσεις του βορίου αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια και οι ειδικοί πιστεύουν ότι η παγκόσμια ζήτηση για το στοιχείο θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ως εκ τούτου, η Τουρκία είναι σε θέση να επωφεληθεί από αυτή την τάση, καθώς τα αποθέματα βορίου της είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Κατέχει το 70% της παγκόσμιας αγοράς βορίου και είναι ο κορυφαίος παραγωγός βορίου. Μόνο πέρυσι, η Τουρκία εξήγαγε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ενώσεις και προϊόντα που προέρχονται από βόριο.

Ο Dr. Selcuk Acar, διευθυντής εργοστασίου της τουρκικής εταιρείας PAVTEC, εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά βορίου αποτιμάται σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι βέβαιος για την ικανότητα της χώρας να επιτύχει τουλάχιστον 50% σε λιγότερο από δέκα χρόνια.

Τα αποθέματα βορίου της Τουρκίας

Η Τουρκία, είναι ευλογημένη με άφθονους φυσικούς πόρους και τα αποθέματα βορίου της, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με αρκετά αποθέματα για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση για 500 χρόνια, η Τουρκία είναι πρώτη σε μερίδιο αγοράς και παράγει και εμπορεύεται το 62% του παγκόσμιου βορίου.

Το εντυπωσιακό 72% αυτών των παγκόσμιων αποθεμάτων, αξίας 803 εκατομμυρίων τόνων, μπορεί να βρεθεί μόνο σε αυτή τη χώρα – μια απόδειξη του τεράστιου δυναμικού της χώρας σε ορυκτούς πόρους.

Σύμφωνα με τον Fatih Donmez, Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, η παραγωγική ικανότητα εντός της χώρας ανέρχεται σήμερα σε 2,6 έως 2,7 εκατομμύρια τόνους ετησίως, ενώ οι εξαγωγές αντιστοιχούν σε 2,5 εκατομμύρια τόνους. Πιστεύει επίσης ότι η ικανότητα αυτή θα μπορούσε να αυξηθεί εάν είναι απαραίτητο.

Ο Donmez συνέχισε: “Το εργοστάσιο καρβιδίου του βορίου αποτελεί ουσιαστικό μέρος της δέσμευσής μας να αυξήσουμε την αξία που παράγεται από το βόριο”. Με όγκο εξαγωγών άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρυσι και εκτιμήσεις ότι θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τον ίδιο αριθμό φέτος, είναι σαφές ότι η χώρα αυτή έχει καθιερωθεί ως διεθνής δύναμη για τις βιομηχανίες που σχετίζονται με το βόριο.

Το εργοστάσιο αυτό, όχι μόνο καλύπτει τις τοπικές και παγκόσμιες απαιτήσεις, αλλά η εστίασή του στην έρευνα και την ανάπτυξη επέτρεψε στη χώρα να επεκτείνει τη χρήση του βορίου σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Με σχεδόν 200 βιομηχανίες που χρησιμοποιούν αυτό το στοιχείο, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες για τη δημιουργία νέων προϊόντων με προστιθέμενη αξία.

Ρωτάμε λοιπόν, εάν το καύσιμο πυραύλου, όπως των Τουρκικών πυραυλικών δυνάμεων, χρησιμοποιήθηκε στα Τέμπη. Την επίδειξη του πυραύλου Typhoon της Τουρκίας, που μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα, την προπαγάνδισε η τουρκική ηγεσία. Μήπως ο Ερντογάν εννοούσε το καύσιμο του πυραύλου στην πραγματικότητα και προλόγιζε ένα τρομοκρατικό χτύπημα, όπως αυτό, των Τεμπών;

Δώστε απαντήσεις άμεσα!!! Εάν η έκρηξη συνέβαινε 20 δευτερόλεπτα νωρίτερα μέσα στο τούνελ, θα είχαμε 350 νεκρούς, κατάρρευση του πολιτικού καθεστώτος, ίσως μέσα στην αναμπουμπούλα και μία Τουρκική εισβολή. Έτσι είχαν στήσει το κόλπο Τούρκοι και Έλληνες πολιτικοί; Πολιτικό χάος, εισβολή και έπειτα συνεκμετάλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας με τον εκλογικά νικητή Ερντογάν, ύστερα από επιτυχημένη εισβολή στην Ελλάδα; Δεν σας ξενίζει που ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, δεν μιλά για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά πετάει την μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας γενικά και αόριστα για διοικητικές ευθύνες; Γιατί μας κρύβουν και γιατί δεν αναδεικνύουν το βρώμικο ρόλο που έπαιξαν οι Ρομά στο σφαγείο των Τεμπών; Αργά ή γρήγορα, θα βγουν όλα στο φως!

ΜΙΛΗΣΤΕ!

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...