Τουλάχιστον 150 σπίτια κάηκαν στην Λίμνη Ευβοίας – Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αδειοδότησε δύο νέα αιολικά πάρκα στην περιοχή

Date: 04/08/2021 Time: 20:04

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα της Λίμνης στην Εύβοια. Η καταστροφή που αφήνει πίσω της η φωτιά στην Λίμνη είναι τεράστια ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 150 κατοικίες που έχουν καεί.

Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν πως από χτες το βράδυ κάτοικοι και τουρίστες έσπευσαν στις διπλανές περιοχές των Ηλίων και Λουτρών Αιδηψού για να αναζητήσουν καταφύγιο στα όσα ελεύθερα δωμάτια των ξενοδοχείων είχαν απομείνει.

Στις 12 τα μεσάνυχτα, τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή της Εύβοιας αποτελούσαν 95 πυροσβέστες, με 35 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων, ενώ λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή να εκκενωθούν ακόμα δυο χωριά, η Κουρκουλοί και η Σκεπαστή με την πυροσβεστική να ζητάει από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Κεχριές.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ζήτησε να κηρυχθεί η δημοτική ενότητα Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απευθύνει έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται τουλάχιστον σε δύο μέτωπα. Το πρώτο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, το άλλο προς Κουρκουλούς και Σκεπαστή, ενώ υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο στη Δαμιά.

Αδειοδότηση Νέων Αιολικών Πάρκων στην Περιοχή

Πριν από λίγο καιρό η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), έδωσε άδεια για επιπλέον δύο σταθμούς αιολικών πάρκων, τον έναν ισχύος 48 MW στη κτηματική περιφέρεια των Δημοτικών Ενοτήτων Κηρέως, Μεσσαπίων, των Δήμων Μαντουδίου–Λίμνης-Αγίας Άννας και ΔΙΡΦΥΩΝ Διρφύων-Μεσσαπίων και τον άλλον ισχύος 34 MW, που μπορεί να συμπεριλάβει ακόμη 174 MW από μια αίτηση που είχε υποβληθεί από το 2005 και αξιολογήθηκε τώρα, στην κτηματική περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως, του Δήμου Μαντουδίου–Λίμνης-Αγίας Άννας.

Οι περιοχές που δόθηκαν οι άδειες για τα νέα αιολικά πάρκα βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτές τις περιοχές που αυτήν την στιγμή καίγονται. Μένει να φανεί υπό ποιες συνθήκες ξέσπασε η φωτιά και αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με την πρόσφατη αδειοδότηση των αιολικών πάρκων στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.

Εδώ βρίσκεται ο γεωπληροφοριακός χάρτης της ΡΑΕ που απεικονίζει της ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και τους Αιολικούς Σταθμούς στην Ελλάδα.

Πηγή: eviaportal.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page