Τον υπουργό Τόσκα και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε ο Ρουμπάτης!

Date: 23/07/2020 Time: 20:10

Του Στέλιου Βορίνα

Τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε, την περίοδο Αύγουστος 2016– Ιούνιος 2017, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης!

Τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών του κ. Τόσκα και των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Αστυνομίας περιλαμβάνονται στα DVD, τα οποία συνοδεύουν τη δικογραφία για το φερόμενο ως “κύκλωμα αστυνομικών που κάλυπτε λέσχες και οίκους ανοχής” στην Αθήνα.

Ο κ. Ρουμπάτης με το πρόσχημα της παρακολούθησης ατόμου, το οποίο φέρεται ως εμπλεκόμενο στο κύκλωμα, κατάφερνε να παρακολουθεί – μέσα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες – τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ, την πορεία των ερευνών για σοβαρές υποθέσεις αλλά και τις ιδιωτικές στιγμές υποστράτηγων, αντιστράτηγων και συνδικαλιστών.

Λείπουν οι επίδικες συνομιλίες!

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι από την ίδια δικογραφία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, λείπουν όλες οι επίδικες τηλεφωνικές συνομιλίες, που κατά τον κ. Ρουμπάτη αποκάλυπταν… τη δράση του κυκλώματος και τα μέλη του.

Συγκεκριμένα, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, στις 9 Δεκεμβρίου 2016, διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ανυπόγραφη έκθεση 58 σελίδων, σύμφωνα με την οποία, κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους, πολίτες, απόστρατους και εν ενεργεία αξιωματικούς της Αστυνομίας, διευκόλυνε και παρείχε την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων νυχτερινών καταστημάτων (οίκοι ανοχής, studio, strip show, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες – ηλεκτρονικά καζίνο).

Σύμφωνα με την ίδια ανυπόγραφη έκθεση, η “αποκάλυψη” του κυκλώματος στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο σε τηλεφωνικές συνομιλίες το διάστημα Οκτώβριος του 2015 – Ιούλιος του 2016 οι οποίες είχαν επισυνδεθεί νομίμως.

Μάλιστα, οι “ωτακουστές” του κ. Ρουμπάτη είχαν προβεί και σε χειρόγραφες κυρίως απομαγνητοφωνήσεις, οι οποίες φέρεται να περιέγραφαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων προσώπων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε το “υλικό” του τότε διοικητή της ΕΥΠ στην Εισαγγελία Διαφθοράς για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αποτέλεσμα τον περασμένο μήνα να κληθούν να καταθέσουν σε πταισματοδίκη, με την ιδιότητα του υπόπτου για σοβαρά κακουργήματα, 22 άτομα, μεταξύ των οποίων δικηγόροι και αστυνομικοί.

Ωστόσο, οι επίδικες αυτές συνομιλίες δεν περιλαμβάνονται με τη μορφή ήχου στα DVD που προσκόμισε ο κ. Ρουμπάτης στη Δικαιοσύνη, αφού οι περίπου 100.000 συνδιαλέξεις που καταγράφονται και περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορούν το χρονικό διάστημα Αύγουστος του 2016 – Ιούνιος του 2017!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την αναντιστοιχία αυτή είχε επισημάνει, από το Νοέμβριο του 2018, σε έγγραφό προς την Εισαγγελία Διαφθοράς, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία είχε ανατεθεί η νόμιμη απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών και η σύνταξη των σχετικών εκθέσεων. Και τούτο γιατί η ΕΥΠ από τον ιδρυτικό της νόμο δεν θεωρείται προανακριτική αρχή και επομένως, οι χειρόγραφες φερόμενες ως απομαγνητοφωνήσεις των άγνωστων “ωτακουστών” δεν μπορούν να αποτελέσουν υλικό της δικογραφίας.

Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται, ότι από τα «ακούσματα» των καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που εμπεριέχονται στους ψηφιακούς δίσκους (DVD) προκύπτει πως το περιεχόμενό τους δεν σχετίζεται με τη διερευνόμενη υπόθεση…

Αυτονόητα λοιπόν είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν:

α) Υπάρχουν οι ηχογραφημένες συνομιλίες των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα και που βρίσκονται αυτές;

β) Για ποιο λόγο ο κ. Ρουμπάτης παρακολουθούσε τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ;

γ) Μήπως ο κ. Ρουμπάτης είχε στήσει δικό του “παραμάγαζο” στην ΕΥΠ; Αν όχι, πού βρίσκονται οι φωτογραφίες του πρώην αστυνομικού Σπύρου Παπαχρήστου; (δολοφονήθηκε την 1η Μαΐου 2018 έξω από γνωστή ταβέρνα της Παλλήνης). Στην ανυπόγραφη έκθεση που προσκόμισε με την ιδιότητα του διοικητή της ΕΥΠ στη Δικαιοσύνη (Δεκέμβριος 2016) αναφέρεται ότι στη συγκεκριμένη ταβέρνα ο Παπαχρήστος «έκανε όλα τα σημαντικά ραντεβού». Ποιούς συναντούσε εκεί ο δολοφονημένος πρώην αστυνομικός;

δ) Ποια είναι τα «γύναια» που αναφέρουν στις φερόμενες ως χειρόγραφες απομαγνητοφωνήσεις οι “ωτακουστές” του αριστερού κ. Ρουμπάτη

Αναμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις του…

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares