To ξεβράκωμα των απατεώνων του Covid. Γιατί τόσα χρόνια δεν επέβαλαν τη χρήση μάσκας για τον ιό της γρίπης;

Date: 27/10/2021 Time: 19:30

Σε πλήρη αντίθεση με τις συστάσεις του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών να φορούν όλοι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των δύο ετών μάσκα σε εσωτερικούς χώρους για να μετριάσουν τη μετάδοση του SARS-COV-2, τα τμήματα του ιστότοπού του που είναι αφιερωμένα στην εποχική γρίπη δεν συνιστούν τη χρήση μάσκας για την πρόληψη της εξάπλωσής της.

Δεδομένου ότι η μάχη για τις εντολές χρήσης μάσκας είναι πιο έντονη όσον αφορά τα σχολεία, είναι ζωτικής σημασίας να επισημανθεί ότι το ποσοστό παιδιατρικής θνησιμότητας που προκύπτει από την εκτίμηση του CDC για τη θνησιμότητα από τη γρίπη είναι συγκρίσιμο με την εκτίμησή του για τη θνησιμότητα από την COVID-19 στα παιδιά. Το CDC αποδίδει 542 θανάτους σε COVID μεταξύ των ατόμων ηλικίας 0-17 ετών συνολικά τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ εκτιμά τους θανάτους από γρίπη για την εξάμηνη περίοδο 2019-2020 σε 486, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Υποθέτοντας ότι οι αριθμοί αυτοί είναι αρκετά ακριβείς, αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος θανάτου από γρίπη για τα παιδιά και τους εφήβους είναι μεγαλύτερος από ό,τι για το COVID.

Ενώ οι ιστοσελίδες του CDC που είναι αφιερωμένες στο COVID-19 περιλαμβάνουν συχνά μια φωτογραφία πανό με κάποιον με μάσκα, αυτό δεν είναι σύνηθες στο τμήμα της γρίπης του ιστότοπου. Οι μάσκες δεν φαίνεται επίσης να βρίσκονται πουθενά μεταξύ των συστάσεων του CDC σχετικά με την πρόληψη της γρίπης για όσους δεν είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Αντ’ αυτού, “για να βοηθήσετε στην επιβράδυνση της εξάπλωσης των μικροβίων που προκαλούν αναπνευστικές (μύτη, λαιμός και πνεύμονες) ασθένειες, όπως η γρίπη”, προτείνουν να κάνετε το εμβόλιο κατά της γρίπης, “να μένετε μακριά από ανθρώπους που είναι άρρωστοι, να καλύπτετε το βήχα και το φτάρνισμα και να πλένετε συχνά τα χέρια σας”.

Συγκρίνετε αυτό με τις οδηγίες της, που ενημερώθηκαν τον Αύγουστο, για τον μετριασμό του COVID-19 στα σχολεία Κ-12, στην κορυφή της σελίδας: “Το CDC συνιστά την καθολική κάλυψη εσωτερικών χώρων για όλους τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό, τους μαθητές και τους επισκέπτες των σχολείων Κ-12, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού”. Η καθολική μάσκα είναι επίσης το τρίτο σημείο στο πλαίσιο των “βασικών συμπερασμάτων”.

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα εμβόλια κατά της γρίπης είναι πιο αποτελεσματικά από τα εμβόλια COVID και επομένως οι μάσκες δεν χρειάζονται. Αλλά το CDC σημειώνει ότι μια μετα-ανάλυση που περιλάμβανε δεδομένα από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές, την πιο ισχυρή μορφή ιατρικής έρευνας, διαπίστωσε ότι τα εμβόλια κατά της γρίπης είναι σε ποσοστό 51-67% αποτελεσματικά στην πρόληψη της λοίμωξης από τη γρίπη. Μια RCT διαπίστωσε μάλιστα ότι το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 16% σε μια περίοδο με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από τη γρίπη. Η μετάδοση της γρίπης δεν μπορεί να αποτραπεί με τον εμβολιασμό, επειδή ο εμβολιασμός είναι μόνο κατά περίπου 60 τοις εκατό αποτελεσματικός στην πρόληψη της νόσου της γρίπης.

Δεν θα έπρεπε να ζητηθούν “πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης” του είδους που απαιτεί το CDC για το COVID για την αντιμετώπιση ενός επικίνδυνου παθογόνου για το οποίο τα εμβόλια δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά;

Εάν οι μάσκες είναι τόσο αποτελεσματικές στον μετριασμό της μετάδοσης του αναπνευστικού ιού, όπως μας είπαν ο Anthony Fauci και η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky, γιατί οι δημόσιοι λειτουργοί μας δεν συνιστούν μάσκες για τη γρίπη; Η γρίπη είναι ένας αναπνευστικός ιός που εξαπλώνεται παρόμοια με τον SARS-COV-2. Μια μελέτη του 2016 που συνέκρινε την ανίχνευση βιώσιμου ιού γρίπης σε 53 άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από γρίπη Α διαπίστωσε ότι 22 (42%) παρήγαγαν αερολύματα με βιώσιμο ιό κατά την εκπνοή.

Μια άλλη μελέτη από ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας ανέπτυξε έναν δειγματολήπτη βιοαεροζόλ με κυκλώνα δύο σταδίων για τον διαχωρισμό των σωματιδίων του αερολύματος σε διαφορετικά μεγέθη. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ιοί της γρίπης H1N1 και H3N2 “βρέθηκαν συχνότερα στα κλάσματα μεγέθους 1-4 μm και λιγότερο από 1 μm” (η έμφαση προστέθηκε), πράγμα που σημαίνει ότι ήταν αερομεταφερόμενοι, καθώς “σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 10 μm μπορούν να παραμείνουν αερομεταφερόμενα για ώρες και εισπνέονται εύκολα βαθιά στην αναπνευστική οδό”.

Με άλλα λόγια, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η γρίπη μπορεί να μεταδοθεί μόνο με την αναπνοή. Οι έρευνες για τα αερολύματα που μεταφέρουν το SARS-COV-2 υποδηλώνουν επίσης ότι μπορεί επίσης να μεταδοθεί με την αναπνοή. Επίσης, όπως τόσο συχνά αναφέρουν οι ειδικοί σε θέματα υγείας σχετικά με το COVID, η ασυμπτωματική εξάπλωση είναι δυνατή (αν και πιθανώς πολύ υπερεκτιμημένη – το CDC παραδέχτηκε το ίδιο νωρίτερα φέτος σε μια έκθεση για τη μετάδοση στα σχολεία).

Σύμφωνα με τους συγγραφείς μιας μελέτης σχετικά με τη μόλυνση από τη γρίπη μεταξύ εργαζομένων και ασθενών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κατά τις περιόδους γρίπης 2015/16 και 2016/17, “ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων αποβάλλει τον ιό της γρίπης χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα, εκθέτοντας έτσι δυνητικά το περιβάλλον τους”. Περίπου το 8% των θετικών για γρίπη επιχρισμάτων συλλέχθηκαν μεταξύ ασθενών σε ημέρες χωρίς συμπτώματα και η ασυμπτωματική μετάδοση φαινόταν “πιθανή” σε μια ομάδα λοιμώξεων. Το ίδιο το CDC παραδέχεται: “Μπορεί να είστε σε θέση να μεταδώσετε τη γρίπη σε κάποιον άλλον προτού καταλάβετε ότι είστε άρρωστος”.

Αν λοιπόν η γρίπη μπορεί να μεταδοθεί ασυμπτωματικά, είναι πιο επικίνδυνη για τα παιδιά από τον COVID και το εμβόλιό της επιτρέπει άφθονες “διακεκριμένες λοιμώξεις”, γιατί δεν συνιστούν μάσκες για τη γρίπη;

Ίσως επειδή οι μάσκες ως στρατηγική μετριασμού της γρίπης είχαν ήδη μελετηθεί σε ελεγχόμενες δοκιμές και τα αποτελέσματα δεν ενίσχυσαν τη χρήση τους. Το 2019 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απαρίθμησε τις δέκα κορυφαίες μελέτες του σχετικά με τις μάσκες και την υγιεινή των χεριών για τον μετριασμό της γρίπης, και παρόλο που όλες είχαν προβλήματα, όπως ανεπαρκές μέγεθος δείγματος, καμία δεν βρήκε ισχυρά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των μασκών (βλ. σελίδα 25, Πίνακας 7).

Εάν το CDC άρχιζε να προωθεί μάσκες για τον μετριασμό της γρίπης, το κοινό και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης (έστω και απρόθυμα) θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αποδείξεων στις μελέτες μετάδοσης της γρίπης για τη χρήση μάσκας. Ο κόσμος θα άρχιζε τότε να αναρωτιέται γιατί, αν τα στοιχεία για τις μάσκες για τη γρίπη είναι επισφαλή, θα έπρεπε να πιστεύουμε ότι οι μάσκες λειτουργούν για το COVID.

Αυτοί που ισχυρίζονται ότι “η επιστήμη υποστηρίζει τις μάσκες” για την πρόληψη του COVID θα πρέπει επίσης να απαιτούν μάσκες για την πρόληψη της γρίπης. Εξάλλου, αν “οι μάσκες σώζουν ζωές” και “αν μπορούμε να σώσουμε έστω και μία ζωή, τότε αξίζει τον κόπο”, όπως μας λένε οι υποστηρικτές της καθολικής μάσκας, τότε οι μάσκες εσωτερικού χώρου κάθε περίοδο γρίπης για όλους τους ανθρώπους ηλικίας δύο ετών και άνω θα πρέπει όχι απλώς να είναι στο τραπέζι, αλλά να προωθούνται εμφατικά και αμείλικτα από τα ιδρύματα δημόσιας υγείας.

Το γεγονός ότι αυτό δεν συμβαίνει θα πρέπει να δώσει σε όλους, ιδίως στους γονείς με μαθητές που υπομένουν αυστηρές εντολές για μάσκες, μεγάλη παύση. Είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ ο ίδιος αξιόπιστος οργανισμός στον οποίο οι άνθρωποι προσέβλεπαν για επιστημονικά τεκμηριωμένη, λογική καθοδήγηση πριν από το χτύπημα της πανδημίας; Ο ίδιος που τους διαβεβαίωνε ότι οι θάνατοι παιδιών από τη γρίπη είναι “σχετικά σπάνιοι”;

Ή μήπως έχει διαφθαρεί από όλα τα χρήματα και τη δύναμη που τους επιτρέπει η πανδημική υστερία; Είναι πραγματικά “ακολουθώντας την επιστήμη” ή οι αξιωματούχοι υγείας εφαρμόζουν επιλεκτικά “την επιστήμη” με βάση το τι υποστηρίζει τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα ή την αφήγηση και την ατζέντα του ελέγχοντος πολιτικού κόμματος; Μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι το CDC δεν είναι πολιτικά προκατειλημμένο όταν ο διευθυντής του έχει επίσης δηλώσει ότι ο έλεγχος των όπλων αποτελεί “κρίση δημόσιας υγείας”;

Οι διαφορετικές συστάσεις του CDC για τους ιούς του αναπνευστικού συστήματος που μπορούν να είναι επικίνδυνοι και να εξαπλωθούν με παρόμοιο τρόπο υποδηλώνουν ότι οι μάσκες σήμερα δεν αφορούν τόσο τη δημόσια υγεία όσο τη χειραγώγηση του κοινού. Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι για πόσο καιρό θα το ανεχτούμε.

Πηγή: thefederalist.com

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page