Το Twitter αναστέλλει τους λογαριασμούς για τον εκλογικό έλεγχο του 2020 της επαρχίας Μαρικόπα

Date: 28/07/2021 Time: 11:20

Του Jack Phillips

Το Twitter την Τρίτη φάνηκε να αναστέλλει πολλούς λογαριασμούς αφιερωμένους στους εκλογικούς ελέγχους του 2020, συμπεριλαμβανομένου ενός που έκανε ανακοινώσεις σχετικά με τον έλεγχο της κομητείας Μαρικόπα.

Όταν προσπαθεί κανείς να μπει στο Maricopa County Audit, στο Audit War Room και σε διάφορους λογαριασμούς «war room» αφιερωμένους στο Ουισκόνσιν, τη Νεβάδα, την Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και τη Γεωργία, το Twitter γράφει: «Ο λογαριασμός τέθηκε σε αναστολή». Ο λογαριασμός War Room είχε περισσότερους από 40.000 ακόλουθους και ο λογαριασμός Maricopa County Audit είχε σχεδόν 100.000 ακόλουθους.

Στη συνέχεια, οι λογαριασμοί εμφάνισαν το αυτοματοποιημένο μήνυμα του Twitter ότι “το Twitter αναστέλλει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter.”

Ο λογαριασμός Maricopa County Audit, συγκεκριμένα, παρείχε ενημερώσεις σχετικά με τον εξουσιοδοτημένο από τη Γερουσία έλεγχο της Αριζόνα σχετικά με τα ψηφοδέλτια και τον εκλογικό εξοπλισμό των προεδρικών εκλογών του 2020 της κομητείας Μαρικόπα.

Το Twitter και η ομάδα ελέγχου δεν απάντησαν σε αιτήματα σχολιασμού.

Η κίνηση είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει περισσότερες αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους εναντίον του Twitter και άλλων τεχνολογικών κολοσσών σχετικά με ανησυχίες ότι εργάζονται στο να λογοκρίνουν συντηρητικές φωνές. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πριν από εβδομάδες υπέβαλε αγωγή εναντίον του Facebook, του YouTube και του Twitter για την αναστολή των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ενέργειες του Twitter εναντίον των λογαριασμών αφιερωμένων στον εκλογικό έλεγχο πραγματοποιήθηκαν αφού ο Κεν Μπένετ, ο σύνδεσμος και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ρεπουμπλικανικής Αριζόνα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν τον άφησαν να εισέλθει στον χώρο όπου γινόταν ο έλεγχος πριν από αρκετές ημέρες. Ο Μπένετ είπε ότι μοιράστηκε πληροφορίες που προέρχονταν από τον έλεγχο με εξωτερικά μέρη που ήταν επικριτικά ως προς την επανεξέταση.

ΛΕΖΑΝΤΑ / Ένα στιγμιότυπο οθόνης του Twitter εμφανίζει τη σελίδα Maricopa County Audit που έχει πλέον τεθεί σε αναστολή. (Στιγμιότυπο από το The Epoch Times)

«Μοιράστηκα μερικές καταμετρήσεις για τον αριθμό των ψηφοδελτίων σε κάθε κουτί και διέρρευσαν στον Τύπο», δήλωσε ο Μπένετ στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Τζέιμς Χάρις. «Έτσι αποκλείστηκα από τον έλεγχο».

Ο Μπένετ πρόσθεσε ότι μίλησε με την πρόεδρο της Ρεπουμπλικανικής Γερουσίας Κάρεν Φαν και ζήτησε συγγνώμη από αυτήν και τη Γερουσία για την ανταλλαγή δεδομένων με μια ομάδα εκλογικών αναλυτών.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η οποία εγκρίθηκε μετά από δικαστική απόφαση της Μαρικόπα, οι Δημοκρατικοί και τα ανώτερα στελέχη της Μαρικόπα έχουν απαξιώσει τον έλεγχο ως κομματικό και προσθέτουν ότι έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των ψηφοφόρων. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος είναι απαραίτητος για να φτάσουμε στο τέρμα του εάν υπήρξε νοθεία στην κομητεία Μαρικόπα, προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία.

Αυτή την εβδομάδα, η Φαν και ο πρόεδρος της Δικαιοσύνης της Αριζόνα Ουάρεν Πήτερσεν διέταξαν το Συμβούλιο Εποπτών της κομητείας Μαρικόπα να παραδώσει φακέλους ψηφοδελτίων ή φωτογραφίες αυτών, αρχεία ψηφοφόρων και δρομολογητές ή φωτογραφίες δρομολογητών σε νέα κλήτευση. Επιπλέον, ζητήθηκε από το Συμβούλιο Εποπτών να εμφανιστεί στο Καπιτώλιο της Αριζόνα για ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου.

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page