Το μεγάλο φακέλωμα

Date: 01/11/2021 Time: 10:26

Η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στέλνει καθημερινά SMS στους ανεμβολίαστους για να τους πείσει να εμβολιαστούν είναι η απόδειξη της απόπειρας της εξουσίας να οικοδομήσει μια εφιαλτική κοινωνία απόλυτου ελέγχου. Το «1984» του Τζορτζ Όργουελ, αποδεικνύεται επίκαιρο και στην Ελλάδα του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί των τηλεφώνων των ανεμβολίαστων παραχωρήθηκαν στους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Στην αρχή της πανδημίας έλεγαν στους πολίτες ότι όσα στοιχεία συγκέντρωνε η ΗΔΙΚΑ για τους εμβολιασμένους δεν θα αποθηκεύονται και δεν θα έχουν «ονομαστικό χαρακτήρα». Δηλαδή, θα αξιοποιούνταν μόνο για στατιστικούς σκοπούς και όχι για να φαίνεται ποιος πολίτης υιοθετεί την μία ή την άλλη στάση απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών. Από την άλλη πλευρά, όσοι είναι δύσπιστοι απέναντι στις διαβεβαιώσεις των κρατικών παραγόντων και αποκαλούνται υποτιμητικά «ψεκασμένοι» θεωρούσαν ότι όλο αυτό το σκηνικό θα κατέληγε σ’ ένα πρώτης τάξεως φακέλωμα.

Και αποδείχθηκε ότι οι «ψεκασμένοι» είχαν δίκιο!

nb idika

Η κυβέρνηση και αποθήκευσε τα στοιχεία των εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και τα επεξεργάστηκε όνομα προς όνομα, καταχώρηση προς καταχώρηση και τα χρησιμοποιεί χωρίς την άδεια των πολιτών!

Αυτό είναι ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, το οποίο θίγει τον πυρήνα της έννοιας των προσωπικών δεδομένων. Ενώ αυτό έχει ανακοινωθεί εδώ και ημέρες, δεν υπήρξε κάποια σοβαρή αντίδραση των θεσμικών παραγόντων, που θα έπρεπε να παρέμβουν για να σταματήσουν τούτη την άθλια πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος γιατί οι Έλληνες υπερφορολογούνται για να πληρώνονται τα πάγια έξοδα της λειτουργίας και να μισθοδοτούνται τα στελέχη της περιβόητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία χρησίμευσε στον Κώστα Σημίτη για να αφαιρεθεί η αναγραφή του θρησκεύματος από τα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων. Αυτή η «ανεξάρτητη» Αρχή δεν ενημερώθηκε για την υπόθεση των SMS στους ανεμβολίαστους; Το θρήσκευμα στις ταυτότητες ενοχλεί και το φακέλωμα των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων δεν ενοχλεί;

Δυστυχώς, η πορεία στον συλλογικό κατήφορο συνεχίζεται επιταχυνόμενη.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page