Το ΚΚΕ θέλει σε ισχύ το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο! Επικίνδυνες για τα εθνικά μας δίκαια, θέσεις

Date: 20/09/2022 Time: 10:27

Επικίνδυνες για τα εθνικά μας δίκαια θέσεις εκφράζει για ακόμα μία φορά, με μια απαράδεκτη ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, σχετικά με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Δεσμευμένο στις ιδεοληψίες του παρελθόντος, το κόμμα του Περισσού στην ανακοίνωσή του λέει, εν ολίγοις, ότι η άρση του εμπάργκο αμερικάνικων όπλων «όχι μόνο δεν απέτρεψε, αλλά οδήγησε σε πιο επικίνδυνη πορεία το κυπριακό πρόβλημα», ξεπλένοντας επί της ουσίας την Τουρκία και τις πολιτικές της σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι πανηγυρισμοί των δυνάμεων του “ευρωατλαντισμού” για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν πλήρως το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, που είχαν επιβάλει το 1987, επιχειρούν να αποκρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει ο κυπριακός λαός από την εμπλοκή του νησιού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς». Μάλιστα, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «με ευθύνη και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού διατηρείται η τουρκική κατοχή στο 37% του κυπριακού εδάφους για 48 χρόνια και προωθείται σχέδιο διχοτόμησης του νησιού».

«Λάδι στη φωτιά»

«Η Κύπρος, που χρησιμοποιείται ήδη ως νατοϊκή βάση, εντάσσεται βαθύτερα στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία» συνεχίζει η ανακοίνωση, που καταλήγει με το συμπέρασμα ότι «η πολιτική αυτή ρίχνει “λάδι στη φωτιά” των γενικότερων ανταγωνισμών στην περιοχή, και αυξάνει του κινδύνους για τον κυπριακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής».

Σύμφωνα με τη λογική που εκφράζεται από τον Περισσό, εάν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν, αντί να άρουν το εμπάργκο, να το έκαναν ακόμα πιο σκληρό, τα πράγματα κατά κάποιον τρόπο θα εξελίσσονταν πιο ευνοϊκά για το νησί και οι Τούρκοι θα εγκατέλειπαν τα σχέδια διχοτόμησης του νησιού…

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page