Το καθεστώς Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου θα χτυπήσει και τον εκδότη-δημοσιογράφο Γιάννη Φιλιππάκη;

Date: 08/08/2021 Time: 13:18

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΩΡΑΣ 2 Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Είμαι από αυτούς τους λίγους στη χώρα, που δεν παρακολουθούν καθόλου τηλεόραση. Ούτε πρωινά, ούτε απογευματινά, ούτε δελτία ειδήσεων, ούτε καν ταινίες. Να’ ναι καλά το ίντερνετ και η αδιάκοπη εργασία που έχω με συνεργάτες μου στο εξωτερικό. Όμως, όπως όλοι οι Έλληνες, τις τελευταίες ημέρες την άνοιξα, για να δω την πορεία της φωτιάς και το μέγεθος της καταστροφής.

Επειδή έχω πολύ ευαίσθητα και μη ανεκτικά αυτιά στην προπαγάνδα, στη δημοσιογραφική ανεπάρκεια και την μπουρδολογία, μετά από συνεχόμενα και ανελέητα ζάπινγκ, κατέληξα να αφήσω το κουμπί του τηλεκοντρόλ πάνω στην συχνότητα του Open. Με κάθε ειλικρίνεια, σας ομολογώ, ότι δε γνωρίζω την πολιτική γραμμή που ακολουθεί το Open. Δε βλέπω, όπως προείπα, τις ειδήσεις του και τις εκπομπές του, οπότε δεν είμαι ο κατάλληλος για να το αξιολογήσω συνολικά. Παρακολουθούσα τις εξελίξεις από εκεί, διότι το κανάλι δεν πρόσβαλλε την νοημοσύνη μου και τις αισθήσεις μου, με χυδαία προπαγάνδα αντί για ενημέρωση.

Κάθισα λοιπόν να δω, ποιον έχουν για διευθυντή ειδήσεων. Ανακάλυψα ότι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πρώην διευθυντής ειδήσεων του MEGA, έχει τα ηνία της ενημέρωσης του σταθμού. Δεν του τρέφω καμία συμπάθεια και επαγγελματική εκτίμηση, από την εποχή του MEGA. Τον έχω «στολίσει» κανονικά, πολλές φορές στο παρελθόν. Οφείλω, όμως, να παραδεχθώ, διότι δεν έχω απωθημένα με κανένα δημοσιογράφο ή σταθμό – τους κρίνω μόνο επαγγελματικά και με κριτήρια δημοσίου και εθνικού συμφέροντος – έκανε καλή δουλειά στην κάλυψη της επικαιρότητας.

Οι φωτιές σχεδόν έσβησαν και η τηλεόραση έκλεισε ξανά. Έπεσα λοιπόν, πάνω σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δημοσιογράφοι του Open προπηλακίστηκαν από παρακρατικούς, με την σιωπηλή συναίνεση της αστυνομίας. Αυτό, με έβαλε σε σκοτεινές σκέψεις.

Τι είδους μήνυμα ήθελε να περάσει το καθεστώς Μητσοτάκη -Σακελλαροπούλου και σε ποιον; Στον ιδιοκτήτη του σταθμού, Ιβάν Σαββίδη ή στο Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας Δημοκρατία και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Open, με μία τόσο επιθετική και άγαρμπη κίνηση;

Κλίνω προς το Φιλιππάκη, διότι παρατήρησα ότι για δεύτερη φορά, επιχειρείται από το καθεστώς, διά των δημοσιογραφικών φερέφωνων του, η «πακετοποίηση» του εκδότη μαζί με άλλα έντυπα, στην κατηγορία των εχθρών του συστήματος Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση αυτή, έχει τη δολοφονική συνήθεια να πακετοποιεί τους εχθρούς της. Βαξεβάνης – Χίος, Βόβολης – Αντωνιάδης, Πολάκης – Νίκος Παππάς. Είναι πολύ, πάρα πολύ κακό σημάδι, όταν ένα καθεστώς, κατηγοριοποιεί και «πακετάρει» τους αντιπάλους του.

Υπάρχει έντονη προδιάθεση μέσα στο Προεδρικό και το Μαξίμου, να καθαρίσει μια και καλή στην Ελλάδα το δημοσιογραφικό τοπίο, από τις τελευταίες νησίδες αντίστασης στα σχέδιά τους.

Είναι πολύ φοβισμένο το πολιτικό μας σύστημα. Γνωρίζει, ότι έχει χάσει κάθε είδους λαϊκής νομιμοποίησης και απέχουμε μία σπίθα από τον εμφύλιο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι βρισκόμαστε μία χειροβομβίδα μακριά, από το να ριφθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων που φυλάσσουν το κοινοβούλιο. Είμαστε μία ταράτσα μακριά, από το να βρεθεί ένας ελεύθερος σκοπευτής που θα ανοίξει πυρ κατά των ΜΑΤ. Θα πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος, για να μην καταλαβαίνει ότι η μόνη επιλογή αντίστασης που έχουν αφήσει στον ελληνικό λαό, είναι αυτή της ένοπλης πάλης, διότι δεν υπάρχει το πολιτικό εκείνο υποκείμενο, όπως το 2011 και το 2015, που θα τους εκφράσει μαζικά.

Στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου, θεωρούν ότι ο Τύπος είναι αυτός, που χαλάει γενικά τα σχέδια για αυτά τα Greatρεσικά που θέλουν να επιβάλλουν στον λαό.

Τους φοβίζει πολύ ο «ανεξέλεγκτος» Γιάννης Φιλιππάκης. Δε ξέρουν, τι ντόμινο μπορεί να ρίξει, ασχολούμενος και με την τηλεόραση.

Όπως επίσης, δε γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από δημοσιεύματα που εμφανίζονται στο διεθνή Τύπο, δημοσιεύματα που αφορούν είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κίνα, είτε στη Γερμανία. Από το National Interest μέχρι τους Asia Times. Τo ότι εμείς, εδώ, στο The Flag Report, γνωρίζουμε τα ποιος και γιατί, καθώς και την πολύμηνη προετοιμασία πίσω από ένα άρθρο ή μία ανάλυση που θα σκάσει στο διεθνή Τύπο και σε διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων, δεν σημαίνει ότι τα γνωρίζει και η κυβέρνηση. Η άγνοια και η ασχετοσύνη τους, τους κάνει να πανικοβάλλονται, συνεχώς.

Καταθέτω λοιπόν την, free of charge, συμβουλή μου, στα τζιμάνια του Μαξίμου. Επειδή έχουν πολλές «κάψες» από τις πολιτικές εξελίξεις και τις πυρκαγιές, να κάνουν πολλά και συνεχόμενα κρύα ντους, πριν λάβουν αποφάσεις που θα βλάψουν, έστω αυτή την επίφαση δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα και σε τελική ανάλυση και τους ίδιους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...