To Ιράν, επανεξοπλίζει τη Χαμάς με χιλιάδες πυραύλους

Date: 02/06/2021 Time: 10:17

Το ιρανικό καθεστώς παρέχει στους τρομοκράτες της Χαμάς πόρους για την παραγωγή “χιλιάδων νέων πυραύλων” στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νέα έκθεση των κρατικά ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης της Τεχεράνης.

Μετά από έναν πόλεμο δύο εβδομάδων με το Ισραήλ αυτόν τον μήνα, κατά τον οποίο η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες βομβάρδισαν το εβραϊκό κράτος με πυραύλους που χρηματοδοτήθηκαν και παρασχέθηκαν από το Ιράν, η Χαμάς κινείται για να ανανεώσει την αποθήκη όπλων της.

“Με το τέλος της τελευταίας επίθεσης του ισραηλινού καθεστώτος, η παλαιστινιακή αντίσταση έχει επαναλάβει τη διαδικασία παραγωγής πυραύλων”, ανέφερε ο Φάθι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας της Μνήμης από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars του Ιράν. “Τα εργοστάσια και τα εργαστήριά μας ξεκίνησαν εκ νέου την παραγωγή χιλιάδων ρουκετών για να σταματήσουν την αδιαλλαξία του [ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν] Νετανιάχου στην Αλ Κουντς [Ιερουσαλήμ] και το Τελ Αβίβ”.

Οι ηγέτες της Χαμάς δήλωσαν επίσης ότι παρά την τρέχουσα ηρεμία μεταξύ των πλευρών, “αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει για πάντα”.

Τα σχόλια δείχνουν ότι ο αγωγός όπλων μεταξύ του Ιράν και των τρομοκρατών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει άθικτος μετά από μια σειρά ισραηλινών αμυντικών επιθέσεων που αποσκοπούσαν στην εξάλειψη του εφοδιασμού της τρομοκρατικής ομάδας με ρουκέτες. Η Χαμάς εκτόξευσε χιλιάδες πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος κατά τη διάρκεια του πολέμου, πολλοί από αυτούς πιο εξελιγμένοι από τους τυπικούς ακατέργαστους πυραύλους που συνήθως εκτοξεύει η ομάδα. Το Ιράν είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την παροχή στη Χαμάς της χρηματοδότησης και των υλικών που απαιτούνται για την παραγωγή αυτών των προηγμένων πυραύλων.

Οι Ιρανοί ηγέτες έχουν καταστήσει σαφές τις τελευταίες ημέρες ότι θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν και να χρηματοδοτούν τη Χαμάς, σχόλια που έχουν προκαλέσει την οργή των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο. Πολλοί Αμερικανοί νομοθέτες πιέζουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να εγκαταλείψει τη διπλωματία της με το Ιράν με στόχο τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας με το Ιράν. Λένε ότι τα δισεκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση από τις κυρώσεις που θα δώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράν θα πάνε για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων πληρεξουσίων όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, οι οποίες επίσης εκτόξευσαν ρουκέτες κατά του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης σύγκρουσης.

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ ξεκαθάρισε επίσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι η τρομοκρατική ομάδα σκοπεύει να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ μέχρι η χώρα να παραδώσει τα εδάφη της.

Πηγή: Washington free beacon

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page