«Το εισόδημά μου έπεσε στο μηδέν»: Περίπου 45% των μικρών επιχειρήσεων κινδυνεύουν να κλείσουν τους επόμενους μήνες

Date: 11/03/2021 Time: 14:01

Του Τόμας Κατενάτσι

Τουλάχιστον 13,9 εκατομμύρια των μικρών επιχειρήσεων των ΗΠΑ βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο να κλείσουν τις πόρτες τους έως την 1η Απριλίου, βρήκε μια πρόσφατη έρευνα επιχειρήσεων.

Σαραντατέσσερα τοις εκατό των 31,7 εκατομμυρίων μικρών επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται σε κίνδυνο να κλείσουν έως το τέλος του πρώτου τετάρτου, σύμφωνα με τον όμιλο έρευνας μικρών επιχειρήσεων Alignable. Μικρές επιχειρήσεις στο χείλος του κλεισίματος αναμένουν να έχουν λιγότερα έσοδα από αυτό που οι ιδιοκτήτες του εκτιμούν ότι απαιτείται για να παραμείνουν σε λειτουργία.

«Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην μελλοντική ροή εσόδων τους είναι χαμηλή αυτήν την στιγμή», ένας ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης που συμμετείχε στην έρευνα είπε, σύμφωνα με τον Alignable. «Και έτσι οι δαπάνες με προσοχή, στις οποίες βασίζεται η επιχείρησή μας, έχουν περιοριστεί σημαντικά. Χρειαζόμαστε η εμπιστοσύνη πελάτη να αυξηθεί για να τους φέρουμε πίσω και να τους κάνουμε να νιώσουν άνετα να ξοδέψουν τα χρήματά τους.»

«Το εισόδημά μου έχει πέσει στο μηδέν», ένας άλλος ιδιοκτήτης μικρής επιχείρισης είπε.

Πολλές μικρές επιχειρήσεις έχουν ήδη διαλυθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα έσοδα μικρών επιχειρήσεων έπεσαν κατά 33,1 τοις εκατό έως τις 10 Φεβρουαρίου σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τον Οικονομικό Παρατηρητή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2020 και 31 Δεκεμβρίου 2020, περίπου 30 τοις εκατό των μικρών αμερικανικών επιχειρήσεων έκλεισαν.

«Έχω μια διαδικτυακή επιχείρηση επιμέλειας και συγγραφής κειμένων και η βάση πελατών μου έχει χαθεί ολοκληρωτικά, λόγω του ότι οι εταιρείες δεν είναι πλέον ικανές να συνεχίσουν να διαφημίζουν ή να κάνουν μάρκετινγκ», ένας άλλος συμμετέχων της έρευνας είπε. «Κάποιες έκλεισαν οριστικά, ενώ άλλες έκοψαν το μάρκετινγκ σχεδόν 100 τοις εκατό.»

Η αναφορά της Alignable βασιζόταν σε μια έρευνα 6.029 μικρών επιχειρήσεων μεταξύ 28 Ιανουαρίου και 15 Φεβρουαρίου. Η Alignable είναι ένα δίκτυο μικρών επιχειρήσεων αποτελούμενο από περισσότερα από 6 εκατομμύρια μέλη.

Εν τω μεταξύ, εταιρείες όπως οι Walmart και Amazon ήταν ικανές να παραγάγουν πρωτοφανή έσοδα το 2020. Στο μέσον της πανδημίας, 45 από τις 50 πιο μεγάλες εταιρείες του χρηματιστηρίου έκαναν κέρδη, παρ’ όλο που η αμερικανική ανεργία έκανε άλμα σε ένα μέγιστο 14,7 τοις εκατό.

«Αυτοί είναι καιροί όπου οι ισχυροί μπορούν να γίνουν ισχυρότεροι», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Nike Τζον Ντόναχου σε εξ αποστάσεως συνέδριο του Σεπτεμβρίου, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η οικονομία συρρικνώθηκε 3,5 τοις εκατό το 2020, σύμφωνα με μια αναφορά στις 28 Ιανουαρίου της Υπηρεσίας Οικονομικής Ανάλυσης (BEA), η χειρότερη επίδοση από την δεκαετία του 1940. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσης κατέγραψαν την πιο απότομη άνοδο φτώχειας από την δεκαετία του 1960 όταν ο δείκτης φτώχειας έφτασε στο 11,8 τοις εκατό τον Δεκέμβριο.

Πηγή: Daily Caller News Foundation

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page