Το δυστοπικό μέλλον είναι ήδη εδώ – Η Αυστρία είναι μόλις ένα βήμα, πριν από το καθολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους

Date: 07/11/2021 Time: 19:18

Η Αυστρία πλησιάζει στην επιβολή πλήρους lockdown στους μη εμβολιασμένους, αφού απαγορεύτηκε σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο έναντι του Covid να εισέλθουν σε έναν μακρύ κατάλογο δημόσιων χώρων.«Η απαγόρευση εισόδου θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα και θα ισχύει για καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, θέατρα, χειμερινούς ξενώνες, ξενοδοχεία, κομμωτήρια και κάθε εκδήλωση που περιλαμβάνει περισσότερα από 25 άτομα», σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης.
Τα μέτρα θα επηρεάσουν το 36 % των κατοίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έρχονται ως απάντηση στα αυξανόμενα κρούσματα Covid.
«Η εξέλιξη είναι δυσμενής και αυξάνονται οι νοσηλείες στις κλίνες ΜΕΘ, σημαντικά πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Alexander Schallenberg.

Τέλος η μεταβατική περίοδος

Μετά από μία μεταβατική περίοδο τεσσάρων εβδομάδων για εκείνους που έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου και μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR, η επιλογή παροχής αρνητικού τεστ θα αφαιρεθεί.Η αυστριακή κυβέρνηση έχει θέσει ένα όριο στην πληρότητα των ΜΕΘ, το οποίο, εάν ξεπεραστεί, θα ενεργοποιήσει τα μέτρα lockdown που επιβάλλονται αποκλειστικά σε μη εμβολιασμένους.
Μόλις ο αριθμός φτάσει τα 600 κρεβάτια, ή το ένα τρίτο της συνολικής πληρότητας των κλινών ΜΕΘ, θα ενεργοποιηθούν οι νέοι κανόνες.Αυτός ο αριθμός ανέρχεται πλέον σε 352, αλλά αυξάνεται κατά 10 την ημέρα.
Έτσι η ενεργοποίηση του lockdown για το 36% των Αυστριακών τοποθετείται χρονικά στις αρχές Δεκεμβρίου 2021.

Κυριολεκτικά lockdown

Τέτοια μέτρα θα επεκταθούν πέρα από τα πιστοποιητικά εμβολίων, επιβάλλοντας στους μη εμβολιασμένους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για την αγορά τροφίμων,
Αυτό πιθανότατα θα επιβληθεί με παρόμοιο τρόπο με το πρώτο lockdown, με την αστυνομία να πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους σε άτομα που ρωτούν αν έχουν άδεια να βρίσκονται έξω.Η Αυστρία θα είναι η πρώτη χώρα που θα επιβάλει αποκλειστικά μέτρα «παραμονής στο σπίτι» στους μη εμβολιασμένους, αλλά μπορεί τελικά να επαναληφθεί και αλλού, παρά την φθίνουσα ανοσία που προσφέρει το ίδιο το εμβόλιο.

Ανησυχία και στη Γερμανία

Ανησυχητικά υψηλά παρουσιάζονται τα νούμερα των καταμετρημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία συνεχώς.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 23.543 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 4.767.033, δείχνουν οι αριθμοί που δημοσιοποίησε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 το Ινστιτούτο Robert Koch, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.
Οι θάνατοι 37 ασθενών με Covid αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γερμανική επικράτεια στους 96.525 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: bankingnews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page