Το CDC αλλάζει τον ορισμό του εμβολίου, ώστε να μην μπορεί να «ερμηνευθεί ότι τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά»

Date: 14/09/2021 Time: 10:09

Της Meiling Lee

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναθεώρησαν πρόσφατα τον ορισμό του εμβολίου και του εμβολιασμού σε μία από τις ιστοσελίδες του, λέγοντας ότι ο νέος ορισμός είναι «πιο διαφανής» και δεν μπορεί να παρερμηνευτεί.

«Αν και έχουν υπάρξει μικρές αλλαγές στη διατύπωση με την πάροδο του χρόνου στον ορισμό του “εμβολίου” στην ιστοσελίδα του CDC, αυτές δεν έχουν επηρεάσει τον γενικό ορισμό», δήλωσε εκπρόσωπος του CDC στην Epoch Times μέσω email.

«Ο προηγούμενος ορισμός στα Βασικά Στοιχεία Ανοσοποίησης | CDC θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά, κάτι που δεν συμβαίνει για κανένα εμβόλιο, οπότε ο τρέχων ορισμός είναι πιο διαφανής και περιγράφει επίσης τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χορηγηθούν εμβόλια».

Από το 2015 έως τις 31 Αυγούστου 2021, ένα εμβόλιο ορίστηκε ως «ένα προϊόν που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια, προστατεύοντας το άτομο από αυτή την ασθένεια» και ο εμβολιασμός ήταν «η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στο σώμα για την παραγωγή ανοσίας σε μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Οι προηγούμενες εκδοχές του ορισμού του εμβολίου περιελάμβαναν επίσης “ανοσία” στον ορισμό του.

Ο νέος ορισμός για το εμβόλιο έχει τώρα ως εξής: «Ένα παρασκεύασμα που χρησιμοποιείται για την τόνωση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού έναντι ασθενειών», ενώ ο εμβολιασμός είναι «η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στο σώμα για την παραγωγή προστασίας από μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Ενώ οι υποστηρικτές της αναθεώρησης του CDC λένε ότι είναι φυσικό να αναθεωρηθεί ο ορισμός καθώς εξελίσσεται η επιστήμη, οι αντιτιθέμενοι λένε ότι οι αλλαγές δεν έχουν καμία σχέση με την εξέλιξη της επιστήμης. Αντίθετα, το CDC κάνει την αναθεώρηση ως απάντηση στα τρέχοντα εμβόλια COVID-19 που είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της παραλλαγής Δέλτα.

Η Σαρίλ Άτκισον, βραβευμένη με Emmy ερευνητής δημοσιογράφος και συνεργάτης της Epoch Times, δήλωσε ότι ο νέος ορισμός έγινε για να «ανταποκριθεί στη φθίνουσα ικανότητα ορισμένων από τα σημερινά “εμβόλια”, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου COVID-19», προσθέτοντας ότι «μετά την εισαγωγή των εμβολίων COVID-19 και την ανακάλυψη ότι δεν “προλαμβάνουν απαραίτητα την ασθένεια” ή “παρέχουν ανοσία”, το CDC άλλαξε ξανά τον ορισμό των εμβολίων για να πει ότι απλώς “παράγουν προστασία”».

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τόμας Μάσι  ανήρτησε στο Twitter για την αλλαγή ορισμού του CDC και τη συνέκρινε με το “1984” του George Orwell, γράφοντας: «Είναι απασχολημένοι στο Υπουργείο Αλήθειας».

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων για να κρατήσει τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου είχε μειωθεί μεταξύ 75 τοις εκατό και 95 τοις εκατό, σύμφωνα με το CDC στις 30 Αυγούστου. Η υπηρεσία υγείας ανέφερε ότι η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην πιο ευάλωτη ομάδα, άτομα άνω των 75 ετών. Ωστόσο, τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά κατά της σοβαρής ασθένειας.

Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 μειώνεται. Μια συνεχιζόμενη μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 μειώθηκε στο 66 τοις εκατό από 91 τοις εκατό αφότου η παραλλαγή Δέλτα έγινε κυρίαρχη στη χώρα. Μια διαφορετική μελέτη είπε ότι η εκδήλωση λοίμωξης παρά τον εμβολιασμό αυξήθηκε στο 25 τοις εκατό όλων των λοιμώξεων στην κομητεία του Λος Άντζελες μεταξύ 1 Μαΐου και 25 Ιουλίου.

Το Ισραήλ, με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο, θα χορηγήσει μια τέταρτη δόση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer στους πολίτες του, αφού προσφέρει μια τρίτη ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω τον Αύγουστο. Η χώρα με πληθυσμό άνω των 9 εκατομμυρίων και με περισσότερα από 5 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένα άτομα, βιώνει το τέταρτο κύμα. Περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει την τρίτη δόση από τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο επικαιροποιημένος ορισμός του CDC για το εμβόλιο και τον εμβολιασμό είναι ο ίδιος όπως και στο λεξικό Merriam-Webster, το οποίο είχε αναθεωρήσει τις λέξεις νωρίτερα αυτό το έτος τον Φεβρουάριο για να συμπεριλάβει τα εμβόλια mRNA.

Τον Ιανουάριο, η Merriam-Webster εξακολουθούσε να ορίζει ένα εμβόλιο ως «ένα παρασκεύασμα θανατωμένων μικροοργανισμών, ζωντανών εξασθενημένων οργανισμών ή ζωντανών πλήρως λοιμωδών οργανισμών που χορηγούνται για την παραγωγή ή την τεχνητή αύξηση της ανοσίας σε μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Ο «παλαιότερος» ορισμός του εμβολίου μπορεί ακόμα να βρεθεί σε άλλα διαδικτυακά λεξικά, συμπεριλαμβανομένων των Oxford Languages.

«Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τροποποιήσεις στον ορισμό του ‘εμβολίου’ δεν αλλάζουν το γεγονός ότι τα εμβόλια και η πράξη εμβολιασμού έχουν αποτρέψει εκατομμύρια ασθένειες και έχουν σώσει αμέτρητες ζωές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του CDC.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page