Θα τρελαθούμε! Ο Economist εγκαλεί την Εθνική ποδοσφαίρου της Ιταλίας, επειδή δεν έχει μαύρους παίκτες!

Date: 14/07/2021 Time: 18:55

Ο Economist δημοσίευσε ένα περίεργο άρθρο στο οποίο καταγγέλλει την έλλειψη ποικιλομορφίας στην ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα, με κάποιους να αναρωτιούνται αν το ίδιο παράπονο θα γινόταν και για τη Νιγηρία ή τη Γκάνα.

“Η πιο εντυπωσιακή πτυχή της 26μελούς ομάδας της Ιταλίας πριν βγει στον αγωνιστικό χώρο ήταν ότι, μόνη ανάμεσα στους κύριους διεκδικητές, δεν περιελάμβανε ούτε έναν παίκτη που να θεωρείται έγχρωμος”, έγραψε στο twitter το δημοσίευμα.

Το άρθρο συνεχίζει υπονοώντας ότι η νίκη της ομάδας επί της Αγγλίας στον τελικό του Euro ήταν μια “νίκη… της ιταλικής δεξιάς”, προφανώς επειδή η πρώτη ομάδα της Αγγλίας περιλάμβανε αρκετούς μαύρους παίκτες, ενώ η αρχική 11άδα της Ιταλίας δεν περιείχε κανέναν.

Ωστόσο, τα δημογραφικά στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν πως είναι απολύτως φυσιολογικό για την Ιταλία να μην έχει μαύρους παίκτες.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο μαύρος πληθυσμός της Ιταλίας είναι σχετικά χαμηλός – περίπου 1,5%, ενώ πάνω από το 92% της χώρας είναι εθνικά Ιταλοί ή λευκοί.

Αυτό σημαίνει ότι από την 26μελή ομάδα της Ιταλίας για το Euro, στατιστικά θα περίμενε κανείς μόνο 0,39 από τους παίκτες της ομάδας να είναι μαύροι.

Στην πραγματικότητα, η Ιταλία πήρε έναν μαύρο παίκτη της ομάδας στο Euro – τον Moise Kean – οπότε οι μαύροι παίκτες υπερεκπροσωπούνταν στην ομάδα της Ιταλίας σε σύγκριση με τα εθνικά δημογραφικά στοιχεία.

Ο λόγος που ο Kean δεν ξεκίνησε τον αγώνα είναι επειδή δεν είναι αρκετά καλός σε σύγκριση με το πλήθος των άλλων επιθετικών ταλέντων της Ιταλίας και δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα του δέρματός του.

Οι ερωτηθέντες στο άρθρο ρώτησαν γιατί μόνο οι λευκές χώρες δέχονται κριτική για την έλλειψη “διαφορετικότητας”, ενώ η ίδια ανάκριση δεν γίνεται για τις μη λευκές χώρες.

“Γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρατηρούν μόνο όταν οι ευρωπαϊκές ομάδες στερούνται ποικιλομορφίας;” αναρωτήθηκε ο Keith Woods. “Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον να παραπονιέται ότι η ομάδα της Γκάνας δεν έχει καθόλου λευκούς παίκτες;”

Στη συνέχεια, ο Woods σημείωσε ότι η ομάδα της Κροατίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 δέχτηκε επίσης επικρίσεις επειδή ήταν αποκλειστικά λευκή, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της Κροατίας είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου λευκός.

Το BBC News τόνισε επίσης πρόσφατα τον υποτιθέμενο ρατσισμό του γεγονότος ότι οι αγροτικές περιοχές της Αγγλίας είναι κατά 98% λευκές.

“Ρατσισμός τώρα σημαίνει απλώς ότι οι Ευρωπαίοι άνθρωποι υπάρχουν στις πατρογονικές τους πατρίδες”, σχολίασε ο Woods.

Πηγή: Infowars

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page