«Τέτοια κρίση δεν έχω ξαναδεί» – Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη

Date: 11/04/2023 Time: 19:35

«Τσακίζει» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της συμπρωτεύουσας, Παντελής Φιλιππίδης, καθημερινά μπαίνει λουκέτο σε πολλά μαγαζιά της πόλης, αφού οι καταναλωτές αδυνατούν πλέον να αγοράσουν ακόμα και τα βασικά.

«Στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι λες και έχει σταματήσει ο χρόνος», περιέγραψε την ζοφερή κατάσταση ο κ. Φιλιππίδης και σημείωσε ότι η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα, έχουν κάνει διστακτικούς τους πολίτες, οι οποίοι περιμένουν το δώρο Πάσχα για να κινηθούν.

«Δεν γίνεται όμως κάθε φορά να περιμένουμε τις γιορτές για να έχουμε κάτι να ελπίζουμε. Τόσα χρόνια στην αγορά, τέτοια κρίση δεν έχω ξαναδεί. Οι καταναλωτές ουσιαστικά είναι με δεμένα τα χέρια, και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν, αλλά παλεύουν να παραμείνουν ανοιχτές»  ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας στο ThessToday.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει παρατηρηθεί κίνηση στην αγορά παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο: «Ο κόσμος θα δώσει τα χρήματα του για να έχει ένα γεμάτο πασχαλινό τραπέζι, ή θα φύγει κάποιο ταξίδι για να ξεσκάσει. Δεν θεωρώ ότι θα ξοδέψει τα χρήματά του σε ρούχα και παπούτσια, γεγονός το οποίο βέβαια εύχομαι. Δυστυχώς εδώ και καιρό δεν πάνε καλά τα πράγματα». 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο τζίρος είναι χειρότερος από το 2019, ακόμη και από το 2021: «Με το να δουλεύουμε μια εβδομάδα καλά, ή κάποιες μέρες, και τον υπόλοιπο χρόνο να καθόμαστε, προφανώς και είναι αντιληπτό πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης δεν είναι καν βιώσιμες πλέον, είμαστε σε τραγικά επίπεδα».

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...