Ταραχές σε όλη την Ολλανδία και διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας (βίντεο)

Date: 26/01/2021 Time: 11:35

Για μια ακόμα ημέρα είχαμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και ταραχές σε αρκετές πόλεις στην Ολλανδία, μετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας (21.00-04.30) για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να κάνουν χρήση κανονιών νερού στο Ρότερνταμ, καθώς και στη μικρή πόλη Γκίλεν (νότια), κοντά στο Μάαστριχτ, ανέφερε η αστυνομία. «Υπάρχει μια εν εξελίξει συμπλοκή μεταξύ της αστυνομίας και νέων που ρίχνουν βεγγαλικά εναντίον τους», ανέφερε η αστυνομία της πόλης Γκίλεν σε tweet. «Ένα άτομο συνελήφθη».

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουταλέμπ εξέδωσε διάταγμα εξουσιοδοτώντας την αστυνομία να αυξήσει τον αριθμό των συλλήψεων, ενώ ο ακροδεξιός Geert Wilders ζήτησε να αναπτυχθεί ο στρατός για να «καθαρίσει τους δρόμους»!

Χάγη, Ντεν Μπος, Χάαρλεμ, Τσβόλε και άλλες πόλεις της Ολλανδίας έχουν ξεσηκωθεί κατά της απόφασης της κυβέρνησης Ρούτε.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares