Tάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός, που ζει σε άλλη χώρα, σε κάποιo γαλαξία far, far away…

Date: 01/11/2021 Time: 21:42

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δεν πρέπει να ζει στην Ελλάδα, ούτε στο δικό μας ηλιακό σύστημα, ούτε καν στο δικό μας γαλαξία. Άλλη ερμηνεία δεν μπορεί δοθεί για την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, τόσο σε επίπεδο σωμάτων ασφαλείας, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή στα σώματα ασφαλείας, δεν είναι τόσο η έλλειψη εκπαίδευσης, ούτε η επάρκεια του υλικού, αλλά η κατάρρευση του ψυχικού δεσμού μεταξύ ενστόλων και πολιτικής τάξης της χώρας.

Να σας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα, όπως μας το περιέγραψε σε mail του, αγανακτισμένος αναγνώστης μας. Επί τρία με τέσσερα χρόνια, προσέξτε καλά τη διάρκεια, τρία με τέσσερα χρόνια, 100 μέτρα μακριά απο το Α.Τ. Νέας Μάκρης, σχεδόν κάθε βράδυ, μεταξύ των ωρών 2-4 τα ξημερώματα, διεξάγονται αγώνες ταχύτητας, σπινιαρίσματος και άλλων φιλοκοινωνικών αγωνισμάτων αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα κάθε νύχτα, οι κάτοικοι να πετάγονται έντρομοι από τα κρεβάτια τους!!! Τα μωρά, ξυπνάνε τρομαγμένα και ο κόσμος δεν μπορεί να αναπαυθεί, ώστε να είναι σε θέση να πάει την επόμενη μέρα ξεκούραστος στην εργασία του.

Ο νυχτερινός φρουρός του Α.Τ., εννοείται ότι ακούει κάθε βράδυ το στρίγγλισμα των τροχών και τον ήχο των πειραγμένων εξατμίσεων, αλλά αδιαφορεί, ως προς το να ενημερώσει το περιπολικό υπηρεσίας και το διοικητή του, για το καθημερινό χάλι, το οποίο έχει μετατρέψει την παραλία της Νέας Μάκρης, σε αυτοσχέδια πίστα.

Δεν λέμε ότι φταίει ο αστυνομικός βάρδιας, αλλά η ευρύτερη απάθεια και αδιαφορία των αστυνομκών να πράξουν το καθημερινό αυτονόητο, πέραν των ημερήσιων διαταγών. Τονίζουμε, ότι δε φταίνε οι αστυνομικοί, αλλά το κλίμα και η σχέση ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες, τα σώματα ασφαλείας και την κοινωνία.

Οι αστυνομικοί, δεν είναι ηλίθιοι, ούτε ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε σχέση με τους πολιτικούς. Βλέπουν, ότι το καθεστώς είναι ξεπουλημένο και η χώρα υπό κατοχή. Βλέπουν, ότι το σάπιο καθεστώς τους χρησιμοποιεί μόνο για καταστολή των δίκαιων αιτημάτων της κοινωνίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών. Τα παιδιά που μπήκαν στις σχολές της αστυνομίας, πήγαν με σκοπό να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και όχι να γίνουν όργανα των κατοχικών δυνάμεων της χώρας, δοσιλόγων ανώτατων δικαστών, σωματοφύλακες γλίτσηδων δημοσιογράφων και υπηρέτες προσωπικοτήτων, όπως ο Φουρθιώτης.

Οι αστυνομικοί, δεν εντάχθηκαν στο σώμα για να χτυπάνε συνταξιούχους, που ζητούν από το κράτος τα χρήματα για τα οποία δουλεψαν όλοι τους τη ζωή. Οι αστυνομικοί, δεν είναι και δε θέλουν να είναι οι θεσμικοί μπράβοι του διεφθαρμένου καθεστώτος και να κυνηγάνες πιτσιρικάδες στις πλατείες και πελάτες στις καφετέριες. Είχαν άλλα όνειρα για την σταδιοδρομία τους, την ηθική τους υπόσταση και την κοινωνική τους συνείδηση και ανέλιξη.

Είναι λογικό, οι αστυνομικοί να αδιαφορούν, να χρηματίζονται και να εκδηλώνουν συμπτώματα αυταρχισμού, διότι οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας είναι σάπιες μέχρι το μεδούλι τους. Με ποιο ηθικό και με ποια έμπνευση και αίσθημα καθήκοντος θα επιτελέσουν τον ρόλο τους, όταν η πολιτική τάξη της χώρας δεν τους εμπνέει; Πώς να λειτουργήσουν, όταν και εκείνοι, όπως το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας, μισεί θανάσιμα τους πολιτικούς του;

Ο αστυνομικός, αποδίδει τους προβλεπόμενους χαιρετισμούς στον πολιτικό και από μέσα του του έχει κατεβάσει όλα τα καντήλια του πλανήτη. Γιατί να τον σεβαστεί και να τον θαυμάσει, όταν γνωρίζει ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος είναι μια πολιτική βίζιτα του Σόρος και της Μέρκελ, ενας γυμνοσάλιαγκας καναλαρχών και ολιγαρχών της χώρας;

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο καλές προθέσεις και να έχει, θα αποτύχει, όπως αποτυγχάνουν όλοι οι υπουργοί Δημοσίας Τάξεως. Ο δεσμός, μεταξύ κυβερνώντων, σωμάτων ασφαλείας και κοινωνίας, έχει διαρραγεί ανεπανόρθωτα. Μόνο εάν καταδαφιστεί και χτιστεί ξανά απο την αρχή, θα φτιάξουν τα πράγματα.

Απλά, ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μη διαπιστώσουμε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, το πόσο αυτή η κατάσταση πολιτειακής παρακμής, έχει επηρεάσει και το αξιόμαχο του στρατού. Διότι, καλές οι δηλώσεις, καλές οι φανφάρες περί του φρονήματος του στρατεύματος, αλλά αυτά, θα φανούν την ώρα του πολέμου και εμείς, διατηρούμε έντονες επιφυλάξεις για τη θέληση των αξιωματικών και των στρατιωτών, να δώσουν τη ζωή τους στον πόλεμο, για τον αστακό τον επιούσιο του Μητσοτάκη και του Τσίπρα.

Ελπίζουμε ειλικρινώς, να έχουμε εμείς άδικο για το καλό της πατρίδας, διότι η καταστροφή του 1897, ξεπήδησε μέσα απο παρόμοιες πολιτικές συνθήκες σήψης και βουλευτοκρατίας…

The Flag Report

Follow us on Twitter
Join our Facebook page