Τα νέα γελοία μέτρα των καραγκιόζηδων κατά της σχεδόν ακίνδυνης Όμικρον. Καταστρέφουν μεθοδικά τη χώρα!

Date: 23/12/2021 Time: 12:09

«Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα, αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία ήδη υπάρχουν», έλεγε στις 21 Δεκεμβρίου στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Φευ…

Δύο ημέρες μετά κι επειδή αυτή η Κυβέρνηση διακρίνεται για τη… σταθερότητα και την αξιοπιστία της, τα «εορταστικά» μέτρα, είναι πλέον γεγονός, όπως τα ανακοίνωσαν κι επίσημα ο Γιάννης Οικονόμου και ο Θάνος Πλεύρης.

Έτσι λοιπόν, από αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, ως και τις 2 Ιανουαρίου, θα ισχύουν τα εξής:

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ΚΝ-95, ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς,
  • ματαίωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους (δεν αφορά το μέτρο τα θεματικά πάρκα)
  • οι ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας, εκτός από PCR 72 ωρών και Rapid 24 ωρών, έχουν ισχυρή σύσταση (όχι υποχρεωτικό δηλαδή…) για ένα rapid τη 2η και ένα την 4η μέρα από την είσοδό τους στη χώρα
  • Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά και θα περιλαμβάνουν την εστίαση και την ψυχαγωγία, αλλά και τους αθλητικούς χώρους, ενώ η νέα συνεδρίαση της επιτροπής στις 27 Δεκεμβρίου θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και θα επικαιροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα, που θα αφορούν:

  • περιορισμούς στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση,
  • περιορισμό ατόμων ανά τ.μ. σε κλειστούς χώρους
  • επέκταση της τηλεργασίας
  • αλλαγές στους αθλητικούς χώρους
  • περιορισμούς στις μη αναγκαίες δραστηριότητες

Κατά τον Γιάννη Οικονόμου, η Κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα καλά (σ.σ. με πάνω από 20.000 νεκρούς…) δείχνει «υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία» και μίλησε για «αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων», ενώ ο Θάνος Πλεύρης αφού σχολίασε πως παρατηρείται «αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο ημέρες», πρόσθεσε πως «για την μετάλλαξη Όμικρον θα ξέρουμε σε περίπου δύο εβδομάδες».

Σε ότι αφορά τα στοιχεία των εμβολιασμών, ο κ.Πλεύρης είπε ότι «το 80% του ενήλικου πληθυσμού μαζί με τα ραντεβού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, ενώ το ποσοστό είναι 70% στον γενικό πληθυσμό».

Σε ότι αφορά τα σχολεία, ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «παραμένουν ανοιχτά» και πως αν χρειαστεί, θα γίνει τροποποίηση του πρωτοκόλλου.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page