Συστηματική διάλυση της δημόσιας υγείας

Date: 20/05/2022 Time: 10:43

Το επίπεδο της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα μπορεί να συνοψιστεί σε ένα γεγονός: 43χρονος πέθανε σε καρέκλα Επειγόντων στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ενώ μόλις μιάμιση ώρα νωρίτερα οι γιατροί τού είχαν δώσει εξιτήριο! Ο άτυχος συμπολίτης μας, ακόμα κι όταν έπαιρνε το εξιτήριο, επέμενε ότι δεν νιώθει καλά. Οι εκκλήσεις του για βοήθεια αγνοήθηκαν. Και αντί να έρθει κάποιος γιατρός να εξετάσει την περίπτωσή του, ήρθε ο θάνατος…

Αυτού του είδους οι νοσηρές νοοτροπίες, όπως των στελεχών του «Παπανικολάου» που περιφρόνησαν τον ασθενή, δεν καλλιεργούνται σε μία ημέρα. Και η διάλυση του συστήματος δημόσιας υγείας της Ελλάδας δεν… επιτυγχάνεται σε μία ημέρα. Απαιτούνται χρόνος, προσπάθεια για το… χειρότερο και τα απολύτως ακατάλληλα πρόσωπα για να διαχειριστούν αυτόν τον τομέα. Βασικός υπεύθυνος για τα παραπάνω είναι ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης.

Ο Θανάσης Πλεύρης θα μείνει στη σύγχρονη πολιτική ιστορία ως μια ξεχωριστή περίπτωση υπουργού Υγείας, που επί των ημερών του προωθήθηκε τόσο πολύ η πάσης φύσεως… νόσος. Τα πεπραγμένα του για την καταπολέμηση της πανδημίας του Covid-19 είναι μετρήσιμα: Το μακάβριο κοντέρ έχει γράψει ήδη 29.642 νεκρούς και η επέλαση της αρρώστιας συνεχίζεται.

Ο Θανάσης Πλεύρης, καθώς δείχνουν οι αποφάσεις του, το μόνο που καταπολέμησε αποφασιστικά και δίχως κανέναν δισταγμό ήταν το δικαίωμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο μεροκάματο. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, κάποιος υγειονομικός που δεν έχει εμβολιαστεί μπορεί να πάει οπουδήποτε, εκτός από την εργασία του! Ο κ. Πλεύρης, παρά το γεγονός ότι «χαλαρώνει» τα περιοριστικά μέτρα, δεν συμβάλλει ώστε να χαλαρώσει η εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μια παράπλευρη απώλεια όσων έχουν συμβεί σε αυτή την κρίσιμη κρατική λειτουργία είναι η αποσύνδεση του λαού μας από τη δημόσια υγεία. Οταν ο πολίτης γνωρίζει από πριν ότι θα πεθάνει αβοήθητος σε μια καρέκλα δημόσιου νοσοκομείου, θα στραφεί στην ιδιωτική υγεία – κι αυτό θα κοστίσει πολύ σε όλους μας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εθνική κληρονομιά και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να την ξεπουλά.

Πηγή: dimokratia.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page