Στο «μικροσκόπιο» η διαδρομή του χρήματος στα media του Ιβάν

Date: 27/07/2020 Time: 13:10

Σοβαρές καταγγελίες, που σχετίζονται με εταιρείεςτου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη  οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο των media, έχουν φτάσει τόσο στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος όσο και στις εισαγγε-
λικές Αρχές.

Μάλιστα, στην Αρχή για το Ξέπλυμα δεν έχει γίνει καμία έρευνα για τις διαδρομές του χρήματος από εταιρεία σε εταιρεία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει και οι περίεργοι λογαριασμοί του ομογενούς επιχειρηματία.
Πάντως, από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα προκύπτει ότι οι άνθρωποι του Ιβάν Σαββίδη, κυρίως το πρώτο διάστημα της ενασχόλησής του με τα media, χειρίστηκαν επιπόλαια τις μεταφορές χρημάτων, γεγονός που έχειαφήσει ίχνη και κάλλιστα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό θέμα στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Χαρακτηριστική των λαθών είναι η περίπτωση της αγοράς ποσοστού στην εταιρεία Τηλέτυπος από τον Φώτη
Μπόμπολα. Στη συγκεκριμένη πράξη εμφανίζεται ένα πρόσω- πο (σ.σ.: Θηλυκού γένους) ως αγοράστρια των
μετοχών για λογαριασμό του Ιβάν. Από τα στοι- χεία που υπάρχουν προκύπτει ότι η εν λόγω δεν διέθετε τα χρήματα που απαιτήθηκαν για την εξαγορά των μετοχών.

Αν και η υπόθεση έχει φτάσει εγκαίρως στην Αρχή για το Ξέπλυμα, μέχρι σήμερα η επικεφαλής της, Αννα Ζαΐρη,
δεν έχει προχωρήσει σε καμία έρευνα. Πέραν όμως των αγοραπωλησιών που σχετίζονταν με την εξαγορά μετοχών του Μπόμπολα από τον Σαββίδη, εντύπωση έχει προκαλέσει στους μυημένους και η εταιρεία που ασχολήθηκε, εκτός από το αθλητικό site sdna, και με την πληρωμή διαφόρων παραγωγών, που αφορούσαν τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν άτσαλες ενέργειες, που κάλλιστα μπορούν να βάλουν σε σοβαρές περιπέτειες τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος προφανώς και δεν γνωρίζει από φορολογική τάξη κ.ο.κ.

Πηγή: media.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Shares