Στο φως το μυστικό πρόγραμμα «Blue Book» για τα UFO, μέσα από 3.000 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA!

Date: 16/01/2021 Time: 11:34

Πώς στήθηκε το άκρως απόρρητο πρόγραμμα «Blue Book» της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μελέτη των ιπτάμενων δίσκων, αποκαλύπτουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA για τα UFO!

Μέσα από μυστικές, έως πρότινος, αναφορές αναδεικνύεται και η ζέση με την οποία οι Αμερικανοί κατέγραφαν τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) σε ολόκληρο τον πλανήτη, ιδιαίτερα στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στην Ευρώπη. Τους περισσότερους από 700 φακέλους συνολικά 3.000 σελίδων που αποχαρακτήρισε η CIA, υποστηρίζοντας ότι είναι όλο το υλικό που έχει στην κατοχή της για τα UFO, δημοσίευσε η ιστοσελίδα «The Black Vault» του «κυνηγού UFO» Τζον Γκρίνιουολντ Τζούνιορ.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», από το υλικό ξεχωρίζει η σύσκεψη κορυφαίων αξιωματούχων της πολεμικής αεροπορίας και των μυστικών υπηρεσιών που έγινε το 1952, καθώς είχαν θορυβηθεί από τις πολλαπλές αναφορές πολιτών ανά τον πλανήτη για θεάσεις UFO. Κατά τη σύσκεψη αυτή δημιουργήθηκε το πρόγραμμα «Blue Book», με έδρα στο Air Technical Intelligence Center της αεροπορικής βάσης Wright-Patterson στο Οχάιο, επιστημονικός σύμβουλος του οποίου ήταν ο διακεκριμένος καθηγητής Αστρονομίας Γιόζεφ Αλεν Χάινεκ.

Blue Book

Τα επόμενα 17 χρόνια το «Blue Book» προσπάθησε να ανακαλύψει τι κρυβόταν πίσω από τις εκατοντάδες αναφορές για UFO και αν αυτές αποτελούσαν «έναν άλλο κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ, εκτός του Ψυχρού Πολέμου». Με άλλα λόγια, οι υπεύθυνοι του προγράμματος έψαχναν να βρουν αν υπάρχουν εξωγήινοι που σκοπεύουν να επιτεθούν στη Γη!

Το 1952 στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης το πρώτο περιστατικό

Το πρώτο περιστατικό που εξέτασαν ήταν η θέαση τεσσάρων φωτεινών ιπτάμενων αντικειμένων σε σχηματισμό, πάνω από την έδρα της ακτοφυλακής στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης το 1952. Τα επόμενα χρόνια κατέγραψαν μαρτυρίες για «ιπτάμενους δίσκους», ακτίνες φωτός στον ουρανό, μυστηριώδεις εκρήξεις, ακόμα και ισχυρισμούς στρατιωτικών ότι ήρθαν αντιμέτωποι με εξωγήινους.

Έδειξαν δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα UFO στη Σοβιετική Ένωση, αλλά και στην Ευρώπη, όπως η μαρτυρία Σουηδού πιλότου ότι είχε δει ένα μυστηριώδες μεταλλικό ιπτάμενο αντικείμενο έξω από τη Στοκχόλμη. Αν και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το 1969, επισήμως, χωρίς να εντοπίσει κάτι το «ανεξήγητο» στις θεάσεις UFO, η αμερικανική αεροπορία και οι μυστικές υπηρεσίες συνέχισαν τη συστηματική αναζήτηση «εξωγήινων».

Το 1976 εξέτασαν τη θέαση UFO στο Μαρόκο, το 1985 ασχολήθηκαν με πιλότο σοβιετικού επιβατηγού αεροπλάνου που κατέγραψε την ύπαρξη «κίτρινου ιπτάμενου δίσκου» στη Λευκορωσία και το 1989 με μαρτυρίες για εννέα UFO στη Σοβιετική Ένωση. Τέλος, το 1991, όταν καταγράφηκε μια μυστηριώδης έκρηξη στη ρωσική πόλη Σάσοβο, διερεύνησαν το ενδεχόμενο να επρόκειτο για UFO.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares