Στις 17.00 ανακοινώνουν τα ψίχουλα-στήριξης στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα

Date: 10/08/2021 Time: 11:20

Οργή και απίστευτος πόνος και θλίψη από τις καταστροφές που επέφεραν οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής. Και ο εφιάλτης δεν έχει τέλος, αφού οι φωτιές συνεχίζουν σε Βόρεια Εύβοια και Πελοπόννησο. 

Ο πρωθυπουργός μετά τα «συγγνώμη» και τις παραδοχές, ουσιαστικά «συγχαίρει» το κυβερνητικό επιτελείο για τα μέτρα στήριξης που έρχονται.

Όμως οι πολίτες και οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών δεν θέλουν ψίχουλα. Θέλουν πίσω τη ζωή τους.

Υπουργικό συμβούλιο: Σήμερα οι αποφάσεις για τη στήριξη στους πυρόπληκτους

Σήμερα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθούν οι αποφάσεις, ενώ στις 17.00 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και πώς θα γίνει η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ήδη την διοχέτευση ενός πόσου, ύψους 500 εκατομμύριων ευρώ, ως πακέτο άμεσης στήριξης, ενώ προανήγγειλε στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης ειδικά για την Εύβοια.

Την Πέμπτη στις 12.00 η συνέντευξη του Μητσοτάκη

Στις 12.00 το μεσημέρι την ερχόμενη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για όλα όσα έγιναν στα πύρινα μέτωπα.

Η συνέντευξη τύπου αναμένεται να δοθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page