Στην Ελλάδα «κυνήγι» Χριστιανών – Στην Τουρκία μπάντα δήμου έπαιξε τον εθνικό ύμνο στον αγιασμό των υδάτων (βίντεο)

Date: 22/01/2021 Time: 16:26

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε στη χώρα μας τα Θεοφάνεια, εκεί που είδαμε σκηνές απείρου κάλλους με τις δυνάμεις ασφαλείας να κυνηγούν τους Χριστιανούς που θέλησαν να πετάξουν τον Σταυρό στη θάλασσα, στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… τα πράγματα ήταν διαφορετικά. 

Μάλιστα ο δήμος Τριγλίας στη Βιθυνία της Τουρκίας προχώρησε σε μία ακόμα συγκινητική πρωτοβουλία, καθώς έπαιξε τον ελληνικό εθνικό ύμνο κατά την διάρκεια του αγιασμού των υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος είχε φτάσει στο σημείο ώστε να κάνει τον αγιασμό με βάση των Θεοφανίων με βάση το παλαιό ημερολόγιο. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κάποια στιγμή, η μπάντα άρχισε να παίζει τον εθνικό ύμνο της χώρας μας σε μια κίνηση που ομολογουμένως προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη.

Σημειώνεται ότι πολλοί Έλληνες πηγαίνουν σε αυτή την τελετή κάθε χρόνο ωστόσο φέτος λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό ο κόσμος ήταν περιορισμένος.

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares