Σομαλή «πρόσφυγας» απαιτεί να την πληρώνει η Ελλάδα: «Κ.Μητσοτάκη δώσε μας δωρεάν σπίτι στην Αθήνα και χρήματα» (Βίντεο)

Date: 05/11/2021 Time: 10:27

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει μια Σομαλή να απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να ζητάει χρήματα και δωρεάν σπίτι στην Αθήνα και χρήματα. 

Το βίντεο είναι από την χθεσινή διαδήλωση που έγινε από αλλοδαπούς έξω από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι μουσουλμάνοι ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου αλλά και χρήματα τα οποία υποτίθεται ότι δίνει ο Ο.Η.Ε. στην κυβέρνηση για να τους «ταΐζει». 

Η αλλοδαπή λέει στο βίντεο: «Μητσοτάκη δώσε μας τα λεφτά μας. Αν θέλουν να φύγουμε από τον Ελαιώνα να μας δώσουν σπίτι στην Αθήνα».

Φυσικά στο πλευρό των αλλοδαπών βρίσκονται και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας που υποστηρίζουν πως οι αιτούντες άσυλο πρέπει να παραμείνουν στον Ελαιώνα.

«Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει λάβει την απόφαση πως οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και πως μπορούν να μείνουν στην πόλη. Με την απαραίτητη χρηματοδότηση μπορούν να φτιαχτούν οι κατάλληλες δομές. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο ή που δουλεύουν στο κέντρο. Η απόφαση που ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη περί κλεισίματος στο τέλος του έτους δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Οι μετανάστες δεν έχουν που να πάνε» υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου.

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page