Σκανδαλίδης: Τέτοιος ομαδικός διωγμός υπαλλήλων της ΕΥΠ δεν έχει ξανασυμβεί

Date: 13/12/2021 Time: 17:44

Στην τροπολογία για τη μετάταξη υπαλλήλων της ΕΥΠ σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια. «Η τροπολογία αυτή αποκαλύπτει με πολύ έντονο τρόπο ότι για το εθνικό συμφέρον και το κράτος δικαίου, το σχέδιο μετατροπής της ΕΥΠ σε μια πραγματικά κομματική υπηρεσία πληροφοριών βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέτοιος ομαδικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη, για την εθνική ασφάλεια, υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί σε όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης, αν εξαιρέσει κανείς την τριετία 1990-1993. Μάλιστα, για την πλήρη εκτέλεση αυτού του σχεδίου, η κυβέρνηση συγκρότησε σχετικά πρόσφατα την εν λόγω υποδιεύθυνση Γ’, για τη στελέχωση της οποίας μετακινήθηκαν από άλλες θέσεις της ΕΥΠ οι υπάλληλοι που σήμερα μετατάσσονται βίαια», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στη διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. «Το κόμμα μας χθες διεξήλθε με τεράστια επιτυχία και αθρόα συμμετοχή την κορυφαία του διαδικασία. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή, εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, που μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο την ενότητα της παράταξης, να διασφαλίσει την ανανέωση και να κατοχυρώσει την αυτόνομη πορεία της. Σε μια δύσκολη συγκυρία, με τη χώρα να βρίσκεται στη δίνη μιας πολλαπλής κρίσης, το μάθημα δημοκρατίας που για μια ακόμη φορά παρέδωσε το κίνημά μας είναι μια ακόμη προσφορά στην αναβάθμιση της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Πηγή: zougla.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page