Σιωπητήριο στα social media του πρωθυπουργού μέχρι νεωτέρας

Date: 16/03/2021 Time: 19:41

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, τα δεκάδες χιλιάδες αρνητικά σχόλια και αρνητικές αντιδράσεις χρηστών στα social media του πρωθυπουργού τις τελευταίες ημέρες, λειτούργησαν καταλυτικά. Εκτός από την αναφορά του από το βήμα της Βουλής για την «βλαβερή επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην δημοκρατική λειτουργία», ήρθε η απαγόρευση σχολίων και αντιδράσουν στο YouTube του πρωθυπουργού.

Αντίστοιχη λύση αναζητείται για το Twitter αλλά κυρίως το Facebook. Αφού εκεί εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθότι τα σχόλια είναι επώνυμα και βλάπτουν πραγματικά το προφίλ του πρωθυπουργού, αλλά και τα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία δεν συνάδουν με αυτές τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

Το σιωπητήριο λοιπόν που έχει επιβληθεί μεταφράζεται σε αναστολή αναρτήσεων μέχρι στιγμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν ευχήθηκε στους Έλληνες για τα Κούλουμα και την Σαρακοστή. Γεγονός αξιοπερίεργο αλλά ενδεικτικό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα, ο πρωθυπουργός είναι πρωταθλητής Ευρώπης στα αρνητικά σχόλια, από όλους τους πολιτικούς της ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα του Νίκου Ιωαννίδη που δημοσιεύθηκε στο Parallaximag.gr

7070358F 1A21 42C4 942E 7703FBB196A9
Με κόκκινο τα αρνητικά σχόλια ανά χώρα

Τη στιγμή της έρευνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στις τελευταίες πέντε αναρτήσεις του 220.811 αντιδράσεις (44.369 θετικές – 20,1%, 176.442 αρνητικές – 79,9%) με σαφώς πτωτικές τάσεις – ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη κάτω από το 20% όταν αναγνωστεί το κείμενο από κάποιες και κάποιους.

Η επιβολή σιωπητήριο λοιπόν στον ίδιο τον πρωθυπουργό, κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page