Σίλβιο Μπερλουσκόνι: «Να πείσει η ΕΕ την Ουκρανία να δεχτεί τις ρωσικές απαιτήσεις για να σταματήσει ο πόλεμος»

Date: 21/05/2022 Time: 12:35

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε βαρυσήμαντες δηλώσεις προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος ζήτησε από την ΕΕ να πείσει την Ουκρανία να αποδεχθεί τις ρωσικές απαιτήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος!

Με άλλα λόγια ο Σ.Μπερλουσκόνι κατανοεί την ζημιά που έχει γίνει στις ευρωπαϊκές οικονομίες σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας (δηλαδή, τροφίμων, ενέργειας και πρώτων υλών) ο πόλεμος στην Ουκρανία και κυρίως οι αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Είπε μάλιστα πως από την στιγμή που οι Ευρωπαίοι αποστέλλουν όπλα και το διαφημίζουν μάλιστα, τότε όλη η Ευρώπη είναι σε πόλεμο με την Ρωσία!

Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Λέω ότι η αποστολή όπλων σημαίνει ότι είμαστε συμπολεμιστές, είμαστε και εμείς σε πόλεμο. Προσπαθούμε να τελειώσουμε γρήγορα αυτόν τον πόλεμο και, αν στέλναμε όπλα, καλό θα ήταν να μην τα διαφημίζουμε τόσο πολύ»!

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την παραμονή της ομιλίας του στο εθνικό συνέδριο του κόμματος του.

«Για να φέρει κανείς τον Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν πρέπει να κάνει τις δηλώσεις που ακούω από όλες τις πλευρές, από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το ΝΑΤΟ κ.λπ.». «Η ειρήνη πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά η καταστροφή και οι σφαγές θα συνεχίζονται. Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη και να κάνει μια πρόταση ειρήνης στον Πούτιν και τους Ουκρανούς, προσπαθώντας να κάνει την Ουκρανία να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Ρωσίας”.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έθεσε και τον προβληματισμό του για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας: «Οι κυρώσεις έχουν κάνει ζημιά στη ρωσική οικονομία αφού αναμένεται πτώση του ΑΕΠ κατά 14%, αλλά έχουν επίσης πλήξει σκληρά και εμάς».

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...