Σε συναγερμό η ΕΥΠ για τα VIP δρομολόγια μεταναστών: Συμμετέχει στην έρευνα για την μεταφορά στο Πόρτο Ράφτη

Date: 18/11/2023 Time: 09:57

Στην υπόθεση της μεταφοράς μεταναστών στο Πόρτο Ράφτη, από τη Σμύρνη έχει εμπλακεί η ΕΥΠ προκειμένου να συμβάλλει στις έρευνες της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι για το περιστατικό έχουν γίνει δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN η ΕΥΠ εξετάζει όλα τα στοιχεία, δίδοντας αρχικά σημασία στο δρομολόγιο, τη μεθοδολογία του κυκλώματος και τον βαθμό εμπλοκής της Τουρκίας.

Ακόμη, τα στελέχη της ΕΥΠ κοιτάζουν αν μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ένα ακραίο στοιχείο που προσπάθησε να παρεισφρήσει στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο του πολέμου στο Ισραήλ, οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό, το τελευταίο διάστημα.

Porto Rafti

Το χρονικό της μεταφοράς μεταναστών στο Πόρτο Ράφτη

Γύρω στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (17/11) το Λιμενικό Σώμα έλαβε σήμα πως αποβιβάζονται μετανάστες στο Πόρτο Ράφτη.

Στο σημείο έσπευσαν έξι σκάφη και ένα ελικόπτερο και γρήγορα ξεκίνησε καταδίωξη της θαλαμηγού. Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη στο OPEN, την ακινητοποίησαν στην Τζιά, όπου συνελήφθησαν οι διακινητές. Πρόκειται για δύο Αιγυπτίους.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 24 άνθρωποι, οι οποίοι λένε πως ξεκίνησαν από τη Σμύρνη και ότι συνολικά ήταν 70, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμη τους υπόλοιπους, ενώ οι 24 φιλοξενούνται προς το παρόν στο κλειστό γυμναστήριο Μαρκοπούλου.

Πηγή: ethnos.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...