Σας τα είχαμε πει. Η κοινωνία θα ρίξει τον Μητσοτάκη και δικαιωνόμαστε από τα δημοσκοπικά δεδομένα!

Date: 09/07/2021 Time: 15:42

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΩΡΑΣ 2 Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Στο τελευταίο μας άρθρο, πριν ακόμα δει το φως της δημοσιότητας η δημοσκόπηση της MRB, «Η κοινωνία έριξε τον πατέρα – η κοινωνία θα ρίξει και τον υιό Μητσοτάκη», τονίζαμε ότι ήδη αναπτύσσεται η κοινωνική δυναμική που θα ρίξει τον Μητσοτάκη από την εξουσία.

Η τελευταία δημοσκόπηση της ΜRB, καταγράφει σημαντική φθορά για την κυβέρνηση, τους υπουργούς της, το πρόσωπο του Μητσοτάκη και γενικότερα μία μεγάλη απαισιοδοξία και έναν ευρύτερο φόβο της κοινωνίας για το μέλλον.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι η Δημοσκόπηση της MRB είναι κατά 5 με 10%, φιλοκυβερνητικώς, φουσκωμένη στα νούμερά της, η πραγματική εικόνα της κυβέρνησης δείχνει ότι κατρακυλάει δίχως επιστροφή στην εκλογική απαξία του σώματος.

Από τον Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και τα οικογενειακά έξοδα θα αυξηθούν ραγδαία, οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες θα έχουν κάνει την σούμα των καλοκαιρινών τους εσόδων και θα τα δουν σαφώς πιο μειωμένα και από την περσινή καταστροφική χρονιά, όταν η ακρίβεια στα τρόφιμα και στα καύσιμα αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο αισθητή στα νοικοκυριά, τότε ο θίασος του Μητσοτάκη, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και αδυναμία διαχειρίσεως της κοινωνικής οργής.

Ειδικά, εάν το φασιστόμουτρο που μας κυβερνά, επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τοπικά ή γενικά lockdown, θα καεί το πελεκούδι στη χώρα. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ θα μπορούν να μαζέψουν την κατάσταση και θα τη χειραγωγήσουν υπέρ του σάπιου καθεστώτος.

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα θελήσει ο Μητσοτάκης να πάει σε εκλογές, όπου εκεί θα καταγραφεί η πραγματική εκλογική του δύναμη, που ελπίζει να είναι πάνω από το 30%.

Δε διαβάζουμε κρυστάλλινες σφαίρες, ούτε ρίχνουμε τα ταρώ. Απλά δικαιωνόμαστε και θα δικαιωθούμε έτι περαιτέρω, διότι η πολιτική και κοινωνική επιστήμη βρίθει νομοτελειών. Όταν λοιπόν λέμε, ότι θα πάνε φυλακή τα καθίκια που κατέστρεψαν την χώρα με τα μνημόνια και τα lockdown, δεν εκφράζουμε ευσεβείς πόθους, αλλά το τέλος μιας κοινωνικής και πολιτικής διεργασίας, που λαμβάνει χώρες σε όλα σχεδόν τα Κράτη του Ευρωατλαντικού κόσμου. Ο κύκλος των εκλεγμένων ηγεμόνων, αρχίζει να κλείνει. Μέσα από οδύνες και οικονομικές καταστροφές, μέσα από κοινωνικές εξεγέρσεις και κινητοποιήσεις, το σύστημα βαδίζει προς το τέλος του. Εάν το ελληνικό πολιτικό σύστημα ήταν υγιές και απολάμβανε της κοινωνικής νομιμοποιήσεως, όπως μας λένε τα βοθροκάναλα και τα βοθροsite, τότε δε θα είχαμε μία μονοκομματική δημοκρατία, της μίας ιδεολογίας με ελάχιστες κομματικές διαφοροποιήσεις ως προς την ιδιοσυστασία της.

Η εκλόγιμη μονο-ιδεολογικο-κομματική απολυταρχία στην οποία συνυπάρχουμε, είναι αναγκασμένη να εκδιπλώνει ξεδιάντροπα έναν πολιτικό μονοφυσιτισμό, διότι πολύ απλά, έχει απορρίψει τις κοινωνικές της αναφορές και νιώθει την απειλή του κοινωνικού σώματος. Η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού με αλλοδαπούς και η συνειδητή και μεθοδευμένη καταστροφή του ξενοδοχειακού κλάδου και της εστίασης, εμένα μου λέει ότι, όταν το πολιτικό σύστημα μιλάει για αφομοίωση των μεταναστών, εννοεί ότι τα μικροκαταστήματα, οι καφετέριες, οι μικροξενοδοχειακές μονάδες, και τα μικρομάγαζα, θα πρέπει να αλλάξουν χέρια και μάλιστα σύντομα. Τα lockdown, οι απαγορεύσεις, οι τρελοί υγειονομικοί κανόνες και οι κοινωνικοί διαχωρισμοί, είναι το μέσο για το ξεκλήρισμα αυτών των κλάδων.

Δε θα μου προκαλέσει έκπληξη, ούτε και σε εσάς, πιστεύω, εάν σε δύο χρόνια εμφανιστούν Ισλαμικές τράπεζες και ΜΚΟ, που θα χρηματοδοτούν τους μετανάστες, ώστε να αγοράσουν τις κατεστραμμένες από τα lockdown και την πανδημία, ελληνικές μικροεπιχειρήσεις. Η μετατροπή της λεκάνης της Μεσογείου, σε ένα Ισλαμο-Κινεζικό, κατά το ιδιοκτησιακό και πολιτισμικό του σκέλος, θέρετρο. Μία ηλιόλουστη χωματερή της παγκοσμιοποίησης. Ήδη, πολλά ελληνικά 5άστερα ξενοδοχεία, έχουν αγοραστεί από ξένες επιχειρήσεις.

Αυτή λοιπόν, η μεθοδική πολιτική, οικονομική και ψυχολογική βια κατά της κοινωνίας και της μετατροπής των χωρών σε χαβούζες, δε θα τους βγει. Δε θα τους βγει, διότι η θέληση των κοινωνιών για πολιτική δύναμη και έκφραση, ξεπερνά τις δυνατότητες των σάπιων πολιτικών καθεστώτων, να ελέγξουν τις καταστάσεις. Προσπαθούν μέσα από το διαδίκτυο να επιβάλλουν λογοκρισία, διότι πολύ απλά, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το διαδίκτυο τους απειλεί!!! Οι απόψεις των πολιτών, η κοινωνία του διαδικτύου που καταγράφει και καλλιεργεί την κοινωνική αλληλεπίδραση, αποτελούν πλέον κίνδυνο για την επιβίωση του διεφθαρμένου και ξενόδουλου καθεστώτος! Lockdown στη ζωή, lockdown και στο διαδίκτυο, για… ιατρικούς λόγους, βεβαίως – βεβαίως. Το διαδίκτυο λοιπόν, παραδέχονται οι ίδιοι, απειλεί τη Δημοκρατία των Μητσοτάκηδων, των Παπανδρέου, των Καραμανλήδων και των υπόλοιπων πολιτικών πεκινουά που έχουν στη δούλεψή τους, όπως ο Αλέξης Τσίπρας. Υπέροχα! Αυτό θέλουμε. Να σας απειλεί! Είναι τόσο ηλίθιοι, που πιστεύουν, ότι υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθεί αυτός ο απέραντος χώρος. Σήμερα, υπάρχει το Facebook και το Twitter, αύριο δε θα υπάρχουν, διότι η κοινωνία θα τα έχει αντικαταστήσει με άλλες εταιρείες και πλατφόρμες, που θα επιτρέπουν την ελεύθερη έκφραση. Καθυστερούν, απλά για ελάχιστο, το αναπόφευκτο με αυτά που κάνουν οι λογοκριτές του Ζάκερμπεργκ, του Ντόρσει και των κυβερνήσεων.

Φοβούνται, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Βλέπουν ότι χάνουν το παιχνίδι, βλέπουν ότι ο κόσμος τους έχει βγάλει κόκκινη κάρτα και καταφεύγουν καθημερινά, σε ολοένα και πιο απολυταρχικές πρακτικές.

Είναι μέσα σε μία κινούμενη άμμο και όσο πιο πολύ χτυπιούνται τόσο περισσότερο θα βυθίζονται στην απαξία και θα ενδυναμώνουν τη θέληση του λαού για αντίσταση και αντίδραση. Δεν είναι ούτε οι πρώτοι τύραννοι, ούτε και οι τελευταίοι, που θα χαθούν από το πρόσωπο της γης, εξαιτίας της κοινωνικής αναδράσεως. Όπως προείπα, η κοινωνιολογία, η ιστορία και η πολιτική επιστήμη, βρίθουν νομοτελειών!

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...