Ρωσία: Καταστρέψαμε τα πυραυλικά συστήματα S-300 που δόθηκαν στην Ουκρανία από ευρωπαϊκό κράτος

Date: 11/04/2022 Time: 18:25

Η Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ για να καταστρέψει τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, τα οποία είχε προμηθεύσει στην Ουκρανία μια άγνωστη ευρωπαϊκή χώρα.

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους κρουζ Kalibr την Κυριακή εναντίον τεσσάρων εκτοξευτών S-300 που ήταν κρυμμένοι σε υπόστεγο στα περίχωρα της ουκρανικής πόλης Ντνίπρο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία δήλωσε ότι 25 Ουκρανοί στρατιώτες επλήγησαν από την επίθεση.

«Οι πύραυλοι Kalibr υψηλής ακριβείας που εκτοξεύονται από τη θάλασσα κατέστρεψαν τον εξοπλισμό ενός τμήματος αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 που είχε παραδοθεί στο καθεστώς του Κιέβου από μια ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία δεν ανέφερε ποια ευρωπαϊκή χώρα είχε προμηθεύσει τα συστήματα S-300.

Η Σλοβακία, μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία είχε δωρίσει ένα τέτοιο πυραυλικό σύστημα στην Ουκρανία, δήλωσε ότι αυτό που προμήθευσε δεν είχε πληγεί.

«Το δικό μας S-300 δεν καταστράφηκε», δήλωσε η εκπρόσωπος της σλοβακικής κυβέρνησης Λούμπιτσα Τζανίκοβα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su-25 κοντά στην πόλη Ίζιουμ και κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών, η μία εκ των οποίων ήταν κοντά στη νότια πόλη Μίκολαϊφ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο ουκρανικός στρατός δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page