«Πυρά» υγειονομικών κατά κυβέρνησης: «Ο Κ. Μητσοτάκης είναι εμμονικός – Έχει στόχο να εμβολιάσει και τις πέτρες

Date: 17/11/2021 Time: 11:50

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το ΕΣΥ, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, κάτι που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους συμπολιτών μας, την ώρα που χιλιάδες υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας γιατί είναι ανεμβολίαστοι. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός και ο ορθοπεδικός χειρουργός, Άρης Μουσιώνης, μίλησαν στο «Focus FM» και άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. 

Ο Χ.Κοροξενός αναφερόμενος στον Κ.Μητσοτάκη είπε: «Το έχει πάρει προσωπικά, έχει στόχο να εμβολιάσει ακόμα και τις πέτρες. Είναι εμμονικός, κάνει τα πάντα να διχάσει τους πολίτες, παρά του ότι αποδεικνύεται πια καθημερινά αυτό που από την αρχή υποστήριζε μια ομάδα γιατρών και υγειονομικών: Ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν».

Ο Χ.Κοροξενός πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ότι «οι 100  εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή στο ΑΧΕΠΑ ζητούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους αμισθί».

«Βλέποντας τους συναδέλφους μας να υποφέρουν και να παίρνουν ρεπό με το σταγονόμετρο, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε τον εαυτό μας… Δεν θέλουμε ούτε χρήματα ούτε τίποτα. Θέλουμε να βοηθήσουμε το σύστημα να σταθεί στα πόδια του, να βγαίνουν ζωντανοί οι ασθενείς από μέσα», συμπλήρωσε ο Χ.Κοροξενός.

Απάντηση όπως είπε, δεν υπήρξε, σχεδιάζεται όμως και μία επίσκεψη στους διοικητές της ΥΠΕ και του νοσοκομείου, προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση επίσημα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, χαρακτήρισε «σκληρή και εκδικητική τη στάση της κυβέρνησης, γιατί υπήρξαν κάποιοι που δεν υπάκουσαν σε εντολές».

Υπογράμμισε ότι οι συνάδελφοί του που βρίσκονται σε αναστολή, βιώνουν άθλιες συνθήκες, καθώς διανύουν ήδη τον τρίτο μήνα απλήρωτοι.

«Με μία ΚΥΑ καταστρέφονται οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων που πρόσφεραν πολλά και μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα».

«Μία φορά την εβδομάδα , μαζεύουμε χρήματα , προκειμένου να ενισχυθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη.  Οι ίδιοι άνθρωποι που έναν χρόνο πριν χειροκροτούσαν όλοι από τα μπαλκόνια τους, σήμερα ζουν με δανεικά.»

Και την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία υποφέρουν από υποστελέχωση, η κυβέρνηση επιστρατεύει τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι πολύ δύσκολο να εγκλιματιστούν στην καθημερινότητα της εφημερίας αλλά και την διαδικασία της διασωλήνωσης.

«Σήμερα η πρόταση των υγειονομικών του ΑΧΕΠΑ, που αντιμετώπισαν στα πρώτα κύματα τον κίνδυνο ανοχύρωτοι, στέκεται απέναντι στην εμμονική κυβερνητική συμπεριφορά που  επιμένει στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών. Η διαχείριση διασωληνωμένων ασθενών είναι θέμα εκπαίδευσης χρόνων, από εξειδικευμένους γιατρούς, συγκεκριμένης ειδικότητας και όχι υπόθεση εκπαίδευσης δύο -τριών μηνών» υποστήριξε στον αέρα της εκπομπής, ο ορθοπεδικός χειρουργός και πρώην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Άρης Μουσιώνης.

«Από την αρχή της πανδημίας η  κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προφυλάξει τον πληθυσμό, ανακουφίζοντας τα νοσοκομεία», υποστήριξε ο κος Μουσιώνης.

«Αντί να στηρίξουν την πρωτοβάθμια φροντίδα, επέλεξαν να δώσουν πολλά χρήματα σε ΜΜΕ. Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε το ΕΣΥ σε άθλια κατάσταση και την έκανε ακόμα χειρότερη. Χάρη στον ηρωισμό των εργαζόμενων στην  υγεία, το σύστημα παρείχε πολύτιμες υπηρεσίες στον πολίτη. Σήμερα, μετά και την απομάκρυνση 10.000 υγειονομικών και γιατρών, υποβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο, παρά τις υποσχέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα».

«Απελευθερώθηκαν οι εμβολιασμένοι, εξαργυρώνοντας την υπόσχεση “περί ελευθερίας” με αποτέλεσμα την διάδοση της πανδημίας. Υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν μέσα στα νοσοκομεία στα οποία είχαν εισαχθεί αρνητικοί», συμπλήρωσε ο κος Μουσιώνης.

«Όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, δε θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών, αλλά τη σιωπή των φίλων μας». Με τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ο κος Μουσιώνης υποστήριξε ότι «οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν ακόμα και σε αυτόν που διαφωνούν να δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη διαφωνία του και έστειλε μήνυμα ενότητας και αντίδρασης θυμίζοντας ότι όποιος ανταλλάσσει την ελευθερία για την ασφάλειά του, θα καταλήξει να χάσει και τα δύο».

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page