Προς εξέγερση και κλείσιμο εθνικών οδών η Βόρεια Ελλάδα; Πάμε προς κυβέρνηση Εθνικής Άμυνας για να σωθεί η χώρα;

Date: 03/11/2021 Time: 09:36

Η Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης ή Κυβέρνηση Θεσσαλονίκης, ήταν προσωρινή κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, αποκορύφωμα της περιόδου του Εθνικού Διχασμού, που ήλεγχε το λεγόμενο Κράτος της Θεσσαλονίκης (τη Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου πελάγους και την Κρήτη).

Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε ήταν απόρροια του Κινήματος της Εθνικής Αμύνης, (πραξικόπημα ενάντια στην Κυβέρνηση των Αθηνών) που εκδηλώθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 1916.
Η κυβέρνηση αυτή, έπαψε την λειτουργία της μετά την έξωση του βασιλιά Κωνσταντίνου και την πρωθυπουργοποίηση του Ελευθερίου Βενιζέλου στην ενωμένη πλέον Ελλάδα, που σχημάτισε την Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου 1917.

Ανυπακοή, εξέγερση και εν τέλει καταστάσεις που η χώρα είχε να αντιμετωπίσει από τον Φεβρουάριο του 2019 στην Λέσβο και την Χίο με την μεταναστευτική κρίση, θα αντιμετώπιζε η κυβέρνηση σε περίπτωση που επέβαλε μερικό lockdown σε Μακεδονία, Θεσσαλία και ίσως και Ήπειρο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης που επρόκειτο να ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη για να αντιμετωπίσει την αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικά στην Μακεδονία το κλίμα είναι πολύ βαρύ για την κυβέρνηση και όλες οι πληροφορίες από τα «κέντρα» που αποτελούν τις βασικές πηγές πληροφόρησης της κυβέρνησης (κρυφές δημοσκοπήσεις, ΕΛΑΣ, τοπικοί κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες κλπ.) έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα απέφευγε μια μαζική εξέγερση τύπου «Νέας Σμύρνης» σε διάφορους νομούς, μόλις ανακοίνωνε έστω και μερικό lockdown. 

Ήδη οι πανίσχυροι σύλλογοι του ΠΑΟΚ είχαν στείλει μηνύματα του τι μέλλει γενέσθαι.

Επίσης οι βουλευτές της ΝΔ «εκλιπαρούσαν» την ηγεσία μέσω του προέδρου της Βουλής Κ.Τασούλα (δεν υπάρχει, άλλωστε κανένας «ψυχικός» συνδετικός κρίκος μεταξύ της ΚΟ και του Μαξίμου, αφού η σχέση είναι αυτή του… τσομπάνη με τα πρόβατα) να μην λάβει η κυβέρνηση τα μέτρα που απειλούσε την περασμένη Κυριακή με την διαρροή του χάρτη με τις κόκκινες περιοχές γιατί θα υπήρχαν παραιτήσεις για να προλάβουν το… ξύλο που θα έπεφτε.

Χαρακτηριστική είναι η φράση βουλευτή του νομού της κεντρικής Μακεδονίας που εκλέχθηκε σε θέση κάτω από την πρώτη στο ψηφοδέλτιο του νομού του: «Έτσι ή αλλιώς δεν πρόκειται να επανεκλεγώ, αλλά τουλάχιστον να γλιτώσω το ξύλο και την διαπόμπευση».

Πληροφορία από μία πηγή (άρα μη διασταυρωμένη) έφερε τρεις βουλευτές της Μακεδονίας και έναν την Θεσσαλίας να παραιτούνταν σε περίπτωση μερικού lockdown.

Τα ίδια συμπεράσματα έδειχνε και κρυφή ποιοτική δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας: Αν επιβαλλόταν έστω και μερικό lockdown τα ποσοστά θα έπεφταν ακόμα και κάτω από το 20% στην Μακεδονία!

Ο δε σύμβουλος του Κ.Μητσοτάκη, Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Greenberg Quinlan Rosner Research, ο «πολύς»  Σταν Γκρίνμπεργκ, ο οποίος έχει ουσιαστικά τον ρόλο της χάραξης της εσωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, διαφώνησε ριζικά με το μερικό lockdown, βλέποντας τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή του.

Το ενδεχόμενο κλεισίματος των Τεμπών ήταν ένα ακόμα από αυτά για τα οποία έφτασαν πληροφορίες στα αυτιά του Μαξίμου.

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά αρνητικά για τη χώρα, γιατί καταδεικνύεται ένα κλίμα διχασμού, το οποίο αποφεύχθηκε με την άρση μέσα σε τρεις ημέρες (!) του μερικού lockdown που είχε επιβληθεί στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο μήνα.

Για δημοσκοπήσεις δεν συζητάμε: Σε κάποιους νομούς της Μακεδονίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από το 30% αθροιστικά! Μόνο η Εύβοια είναι περισσότερο αντικυβερνητική περιφέρεια με τη ΝΔ να κατρακυλά στο 15%!

Φυσικά θα δουν το φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις όπου η ΝΔ «προηγείται» με 10 και 12 μονάδες. Είναι οι ίδιες εταιρείες που προέβλεπαν το 2012 νίκη της ΝΔ και άνετη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ (έλαβαν αθροιστικά 31%), στο δημοψήφισμα του 2015 νίκη του ΝΑΙ με 55% και το 2019 τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 22% και τελικά έλαβε (δυστυχώς) σχεδόν 32%.

Ιδού ο χάρτης που είχε διαρρεύσει το Μαξίμου, με τις περιοχές που επρόκειτο να θέσει σε μερικό lockdown:

Με στοιχεία από το pronews.gr 

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page