Πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί! Ομολογούν ότι σκότωσαν 16.500 ασθενείς covid

Date: 16/03/2022 Time: 12:41

Μέχρι και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαιώνει με επίσημο έγγραφό του το έγκλημα που έχει συντελεστεί από την κυβέρνηση σε βάρος του ελληνικού λαού στα χρόνια της πανδημίας! Στο έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του προέδρου του Οργανισμού, Θεοκλή Ζαούτη, ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει πως τουλάχιστον 16.500 ασθενείς πέθαναν αβοήθητοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας!

Η ομολογία του ΕΟΔΥ πως τουλάχιστον ένας στους εφτά ανθρώπους πέθανε εκτός ΜΕΘ αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο και ωμό τρόπο την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία, να προστατέψει τη δημόσια υγεία και, φυσικά, να σώσει ανθρώπους που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από κορονοϊό στην Ελλάδα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως, όταν οι επιδημιολόγοι μιλούσαν για «άδικους θανάτους», η κυβέρνηση έκανε λόγο για πρωτοφανή στήριξη του συστήματος Υγείας; Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως, όταν οι γιατροί μιλούσαν για θανάτους εκτός ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός ζητούσε στη Βουλή αποδείξεις πως είναι πιο επιβλαβής η διασωλήνωση εκτός Εντατικής; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την προσπάθεια συγκάλυψης της αποκαλυπτικής μελέτης Τσιόδρα και Λύτρα για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, για το χάσμα νοσηλείας ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Αθήνα και για τους άδικους θανάτους που είχαμε κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας; Η απάντηση είναι πως κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει, όχι μόνο γιατί δεν ξεχνιούνται οι άδικες απώλειες ανθρώπων που πεθάναν στα σπίτια τους ή σε απλές κλίνες νοσοκομείου, αλλά γιατί το έγκλημα συνεχίζεται, με καθημερινά 50-70 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Η δήλωση του Θάνου Πλεύρη, που διανεμήθηκε αργά χθες το απόγευμα, επί της ουσίας δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση και πετάει την μπάλα στην εξέδρα, καθώς ο υπουργός Υγείας αρκείται να δηλώσει πως «με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών, παρατίθενται όλες οι απαντήσεις που έδωσα στη Βουλή για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το έγγραφο του ΟΕΔΥ δεν δημοσιοποιήθηκε στη Βουλή, αν και βρισκόταν στα χέρια του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ωστόσο χθες το πρωί το έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Πηγή: dimokratia.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...