Πόσο βαθιά ελέγχει το ΚΚΕ την Ελλάδα; Ωνάσης και Μάο τσε Τουνγκ

Date: 23/07/2022 Time: 19:50

Γράφει η Wikipedia ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης έσπαγε το εμπάργκο της Δύσης και προμήθευε το κομμουνιστικό καθεστώς του Μάο  Τσε Τουγνκ με Σαουδαραβικό πετρέλαιο. Ο Ωνάσης γράφει η Wikipedia είχε πολλά πλοία του με Σαουδαραβική σημαία, και με αυτά τα πλοία προμήθευε το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας με σαουδαραβικό πετρέλαιο παρά το εμπάργκο της Δύσης στο καθεστώς του Μάο.

Ως πηγή η Wikipedia χρησιμοποιεί το βιβλίο που έχει γράψει για τον Ωνάση ο επί 30 χρόνια δημοσιογράφος της Washington Post Thomas W. Lippman. Το βιβλίο υπάρχει και σε μορφή Kindle. Bλέπε παρακάτω “Crude Oil, Crude Money: Aristotle Onassis, Saudi Arabia, and the CIA”.

Η Wikipedia γράφει ότι γενικά οι Έλληνες εφοπλιστές βοηθούσαν το καθεστώς του Μάο. Μάλιστα οι Έλληνες εφοπλιστές γράφει το άρθρο βοηθούσαν τους Κινέζους κομμουνιστές ακόμη και την περίοδο που η Ελλάδα πολεμούσε στο πλευρό της Δύσης την Κίνα στην Κορέα. Και προφανώς αυτό γινόταν με υποστήριξη του πολιτικού μας συστήματος στο παρασκήνιο.

Ακόμη και τώρα οι Κινέζοι δίνουν δισεκατομμύρια δολάρια στους Έλληνες εφοπλιστές και τους έχουν στην τσέπη τους, και αυτός είναι ο λόγος που οι εφοπλιστές στην Ελλάδα τσακώνονται με τους συνδικάλες για το ποιος αγαπάει περισσότερο την Κίνα. Και φυσικά οι Κινέζοι δίνουν και στους εφοπλιστές που χρηματοδοτούν τα φορτία που στέλνουν στον Πειραιά. Για τα δισεκατομμύρια φτηνών δανείων που δίνει η Κίνα στους Έλληνες εφοπλιστές βλέπε Reuters “China to double investment fund for Greek shipping”.

Έχω αναφέρει πολλές φορές και την Κινέζα την Νίκη Κεραμέως, η οποία προέρχεται από εφοπλιστική οικογένεια και προσπαθεί ως Υπουργός Παιδείας να φέρει χιλιάδες Κινέζους φοιτητές στην Ελλάδα, λέγοντας στα κανάλια ότι το κάνει για να φέρει αμερικανούς φοιτητές. Λες και θα έρθουν αμερικανοί φοιτητές ποτέ στην Ελλάδα να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στις αυλές των πανεπιστημίων. Δεν ξέρω βέβαια τι οικονομικά πάρε δώσε έχει, αν έχει με την Κίνα. Ξέρω μόνο ότι είναι Κινέζα.

Ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν κώλος και βρακί με τον Μάο δεν το ήξερα. Αλλά δεν μου έκανε και καμιά τρομερή εντύπωση για να είμαι ειλικρινής. Έχω αναφέρει τους Βαρδινογιανναίους που έσπαγαν τα εμπάργκο των Αμερικανών και των Άγγλων για να προμηθεύουν τους συμμάχους των Ρώσων στην Αφρική. Καπετάνιος μάλιστα ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, τον οποίο οι γνωστοί του αποκαλούσαν και καπετάνιο. Καπετάνιο αποκαλούσαν οι κομμουνιστές τους αρχηγούς τους (και καπετάνισσες). Ο Άρης Βελουχιάτης για παράδειγμα ήταν ο Καπετάνιος Άρης Βελουχιώτης ο οποίος καβαλούσε άλογο αντί πλοίο.

Έχω αναφέρει τον Λάτση που ονόμασε την τράπεζα του Eurobank από την Σοβιετική τράπεζα Banque Commerciale pour l’Europe du Nord – Eurobank που προμήθευε με χρήμα τους κομμουνιστές στην Ευρώπη την δεκαετία του 20.

Επομένως να πω ότι με εντυπωσίασε η ιστορία για τον Ωνάση θα είναι ψέμα. Αυτό που δεν ξέρω είναι γιατί άρχισαν να τον κυνηγούν οι δικοί μας τον Ωνάση. Ήταν επειδή παντρεύτηκε την Κέννεντι? Ήταν επειδή από το 1972 και μετά η Κίνα ξεκίνησε σιγά σιγά να συμμαχεί με τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, για να φτάσουμε στην Αμερικανο-Κινεζική συμμαχία του 1979 μετά την εισβολή της Ρωσίας στο Αφγανιστάν? Ήταν οι φιλίες του Ωνάση με τον Σάχη του Ιράν, ο οποίος ήταν σύμμαχος των ΗΠΑ? Υπάρχουν οι φωτογραφίες της επίσκεψης του Ωνάση με την Κέννεντι στον Σάχη του Ιράν.

Πιστεύω πως αν κάποιος διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβει γιατί άρχισαν να κυνηγούν οι δικοί μας τον Ωνάση. Πιστεύω ότι κάπως θα προκύπτει το τι έγινε.  Ίσως κάποια στιγμή το διαβάσω και γράψω πέντρε πράγματα. Προς το παρόν δεν έχω καμία διάθεση να το κάνω.

China–Greece relations

https://en.wikipedia.org/wiki/China%E2%80%93Greece_relations#cite_note-Lippman-24

China to double investment fund for Greek shipping

https://www.reuters.com/article/us-greece-china-shipping-idUSTRE7242AB20110305

Banque Commerciale pour l’Europe du Nord – Eurobank

https://en.wikipedia.org/wiki/Banque_Commerciale_pour_l%27Europe_du_Nord_%E2%80%93_Eurobank

Crude Oil, Crude Money: Aristotle Onassis, Saudi Arabia, and the CIA Kindle Edition

Πηγή: iakovosal.blogspot.com

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page