Πως οι πράκτορες της CIA έθαψαν την υπόθεση Χάντερ Μπάιντεν για να χτυπήσουν τον Τραμπ

Date: 31/03/2022 Time: 11:49

Του Zachary Stieber

Ένας από τους πρώην αξιωματικούς της CIA που υπέγραψε επιστολή με την οποία ισχυρίζεται ότι οι ιστορίες σχετικά με ένα φορητό υπολογιστή που φέρεται να ανήκει στον Χάντερ Μπάιντεν ήταν παραπληροφόρηση, λέει ότι βοήθησε να ανατραπούν οι εκλογές του 2020 για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που προσωπικά επηρέασα τις εκλογές μακριά από τον Τραμπ», έγραψε ο Τζον Σάιφερ, ο οποίος υπηρέτησε επί δεκαετίες ως ανώτερος αξιωματικός επιχειρήσεων στη CIA, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter.

«Έχασα τις εκλογές για τον Τραμπ; Λοιπόν, τότε αισθάνομαι [sic] πολύ καλά για την επιρροή μου».

Ο Σάιφερ και άλλοι 50 πρώην αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υπέγραψαν την επιστολή στις 19 Οκτωβρίου 2020, υποστηρίζοντας ότι η προσπάθεια διανομής του περιεχομένου του φορητού υπολογιστή «έχει όλα τα κλασικά σημάδια μιας ρωσικής επιχείρησης πληροφόρησης», παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζαν αν ο φορητός υπολογιστής ήταν νόμιμος.

Η επιστολή αποτέλεσε τον πυρήνα μιας ιστορίας του Politico που υποστήριζε ότι η ιστορία της New York Post σχετικά με τον φορητό υπολογιστή ήταν «ρωσική παραπληροφόρηση».

Η Post ήταν η πρώτη που ανέφερε για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φορητό υπολογιστή, ο οποίος είχε αφεθεί σε ένα κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν παραλήφθηκε ποτέ από τον γιο του τότε υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ενώ το FBI παρέλαβε τον υπολογιστή και έναν σκληρό δίσκο από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, η προφανής αδράνεια του γραφείου στην διερεύνηση του θέματος ώθησε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να διαβιβάσει ένα αντίγραφο του σκληρού δίσκου σε έναν δικηγόρο που εκπροσωπεί τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος με τη σειρά του το διαβίβασε στην Post.

Το ρεπορτάζ της 14ης Οκτωβρίου 2020 για τα emails ήρθε καθώς ορισμένοι ψηφοφόροι αποφάσιζαν ακόμη αν θα ψηφίσουν τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ. Η ιστορία αμφισβητήθηκε ευρέως από τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης, αποσιωπήθηκε από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και υποστηρίχθηκε ότι αποτελούσε μέρος μιας ρωσικής προσπάθειας, παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι, όπως ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) Τζον Ράτκλιφ, δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Ο Σάιφερ είναι ένας από τους λίγους πρώην αξιωματούχους που υπέγραψαν την επιστολή για να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή, αφού περισσότερα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Politico, δήλωσαν ότι επιβεβαίωσαν ότι είναι νόμιμο.

Ο Σάιφερ διαπληκτίστηκε με τον πρώην εκτελούντα χρέη DNI Ρίτσαρντ Γκρενέλ και άλλους στο Twitter, όπου αργότερα δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του ότι βοήθησε τον Τραμπ να χάσει ήταν σαρκασμός.

Έγραψε επίσης ότι «η επιστολή δεν έλεγε ότι ο φορητός υπολογιστής ήταν παραπληροφόρηση», αλλά, τον Μάιο του 2021, δημοσίευσε έναν σύνδεσμο προς την ιστορία του Politico που το έλεγε αυτό.

Ο Νικ Σαπίρο, κάποτε κορυφαίος σύμβουλος του πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν -τόσο ο Σαπίρο όσο και ο Μπρέναν υπέγραψαν την επιστολή- και ο οποίος την παρείχε στο Politico, δεν απάντησε σε αιτήματα σχολιασμού από την Epoch Times μέχρι την ώρα του Τύπου.

Οι περισσότεροι από τους άλλους υπογράφοντες δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια ή απέρριψαν τα αιτήματα, ανέφερε η Post.

Ο πρώην αξιωματούχος του DNI Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε στην εφημερίδα ότι εμμένει στη δήλωση «που έγινε ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ».

«Νομίζω ότι ήταν σκόπιμο να ακουστεί ένα τέτοιο προειδοποιητικό σημείωμα ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ», δήλωσε ο Κλάπερ.

«Η επιστολή ανέφερε ρητά ότι δεν γνωρίζαμε αν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν γνήσια, αλλά ότι ανησυχούσαμε για τις ρωσικές προσπάθειες παραπληροφόρησης», δήλωσε ο μας Τραβέρσες, πρώην εκτελών χρέη διευθυντή του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου. «Πέρασα 25 χρόνια ως σοβιετικός/ρωσικός αναλυτής. Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των όσων έκαναν οι Ρώσοι εκείνη την εποχή (και συνεχίζουν να κάνουν -η Ουκρανία είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα), θεώρησα ότι η προληπτική προειδοποίηση ήταν συνετή».

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...