Πολυπληθείς διαμαρτυρίες σε όλη την Ευρώπη λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19

Date: 23/03/2021 Time: 10:13

Της Isabel Van Brugen

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν το Σαββατοκύριακο στους δρόμους σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ευρώπη λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της COVID-19 (ιού του Κ.Κ.Κ.).

Στις 20 Μαρτίου παρατηρήθηκαν διαδηλώσεις σε ολόκληρη την ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας και της Ελβετίας.

Αν και σε μεγάλο βαθμό οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, πολλές οδήγησαν σε συλλήψεις και συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.

Εκτός από την Ευρώπη, διάφορες ομάδες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου του Worldwide Demonstration, προγραμμάτισαν διαμαρτυρίες επίσης.

Ο Worldwide Demonstration στον ιστότοπό του κάλεσε «όλους εκείνους που ήταν κατά των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού στην χώρα τους» να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια διαμαρτυρία στις 20 Μαρτίου, λέγοντας ότι τα προς το ζην και οι ελευθερίες «καταστράφηκαν» λόγω των μέτρων.

«Παραβίασαν τη σωματική μας αυτονομία επιβάλλοντάς μας τη χρήση μάσκας και τώρα σχεδιάζουν να κάνουν εξαναγκαστικούς εμβολιασμούς. Όλοι αυτοί οι περιορισμοί είναι απαράδεκτοι και καταπατούν τα θεμελιώδη δικαιώματά μας», αναφέρει ο ιστότοπός της ομάδας. «Ως μια μαζική, ενωμένη και ειρηνική κοινότητα, θα υπερασπιστούμε και θα απαιτήσουμε τον τερματισμό των υφιστάμενων περιορισμών και των αυταρχικών μέτρων».

Η ομάδα δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Στη γερμανική πόλη Κάσσελ, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι αψηφώντας την απαγόρευση του δικαστηρίου βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και ορισμένοι αστυνομικοί καθώς και δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

police Kassel 600x415 1

Η πλειοψηφία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, όπως η χρήση μάσκας. Σύμφωνα με το DPA, η ομοσπονδιακή αστυνομία, η οποία συγκεντρώθηκε εκεί από διάφορα μέρη της Γερμανίας, χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να διασπάσει τους διαδηλωτές.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει ένα «φρένο έκτακτης ανάγκης» στην ελάφρυνση των μέτρων που είχε προγραμματιστεί.

Στο κεντρικό Λονδίνο, τουλάχιστον 33 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο για παραβίαση των μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Twitter από την Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ορισμένοι διαδηλωτές στη Ρουμανία κρατούσαν πανό με συνθήματα που αντιτάσσονταν στους εμβολιασμούς όπως «Γονείς, προστατέψτε τα παιδιά σας», σύμφωνα με το Associated Press.

Διαδηλωτές στην Ελβετία κρατούσαν πανό με συνθήματα «Οι εμβολιασμοί σκοτώνουν».

Στη Φινλανδία, περίπου 400 διαδηλωτές χωρίς μάσκα συγκεντρώθηκαν στο Ελσίνκι για να διαδηλώσουν ενάντια στους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση για την COVID-19, ανέφερε η αστυνομία. Μικρότερες διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί σε πόλεις σε ολόκληρη την χώρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι στη φινλανδική πρωτεύουσα φώναζαν συνθήματα όπως: «Αφήστε τους ανθρώπους να μιλήσουν!»

Η αστυνομία του Ελσίνκι δήλωσε στο Twitter ότι η καταγεγραμμένη πορεία και η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά, αλλά παραβίαζαν τις κοινωνικές αποστάσεις και τα ισχύοντα όρια της Φινλανδίας για τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page